Mega World herrijst in Mol als... Wally's World

De flyer van Wally's World
retaildetail

De onfrisse geschiedenis van Mega World krijgt in Mol een wat bizar staartje. Als alles goed gaat, zou daar aan de Molderdijk in het voormalige winkelpand van Mega World een nieuwe winkel openen die exact hetzelfde gaat doen. Wally's World heet het nieuwe concept, dat zelfs het logo van Mega World kopieert.

 

Link met Dirk Bron?

Het hele verhaal schimmig noemen, is nog een understatement. Wally's World heeft momenteel enkel een Facebookpagina. Er is geen website, en er zijn nergens officiële aktes of documenten terug te vinden die meer informatie kunnen verschaffen over wie er achter dit verhaal schuil gaat.

 

Naar de buitenwereld toe is een zekere Walter Raeymaekers het gezicht van Wally's World. Een winkel met als baseline... "Mega Voordeel". Op Facebook regent het kritiek van voormalige Blokker/Mega World-werknemers die meteen de link leggen naar het ter ziele gegane Mega World en diens controversiële eigenaar Dirk Bron.

 

Louise Marie en Marleen Panis

Er valt nergens een formele link te leggen van Wally's World naar die Nederlandse ondernemer. In de reacties op Facebook laat Raeymaekers een keer van zich horen, om daar elke band met Bron te ontkennen. Onze redactie kon Raeymaekers vooralsnog niet bereiken om meer toelichting te geven. De winkel zelf is nog potdicht. Opmerkelijk: ook de gemeente Mol is niet op de hoogte van de nakende opening van Wally's World. Strikt genomen is een dergelijke winkel niet verplicht om zoiets aan te melden bij de gemeente, maar het is gebruikelijk dat dit wel gebeurt.

 

Het verhaal wordt zo mogelijk nog vreemder op Facebook, waar in de reacties ene Louise Marie Panis de verdediging opneemt van Wally's World. Die naam lijkt opvallend veel op die van Marleen Panis, die te boek staat als rechterhand van Bron bij Mega World. Een snelle blik op de profielfoto's van beide dames leert dat de gelijkenis veel verder gaat dan de familienaam.

 

De zaak trok ook al de aandacht van bediendenvakbond ACV Puls. In een tweet drukt de vakbond al zijn verbazing uit, met een foto van de flyer van Wally's World. "Wij zijn de zaak aan het onderzoeken met onze advocaat", zegt Kristel Van Damme, sectorverantwoordelijke voor de distributie bij ACV Puls. "Wij schrikken ervan dat iemand dit durft, en dat dit zomaar kan. Onze voornaamste bekommernis is uiteraard het personeel. Wij kunnen als vakbond niet tolereren dat daar een nieuwe winkel open gaat met personeel dat opnieuw de dupe dreigt te worden."