Mega World stelt toch geen nieuwe topman aan

Mega World stelt toch geen nieuwe topman aan
Foto: RetailDetail

(update) Dirk Bron, de eigenaar van Blokker-opvolger Mega World in België, blijft toch aan als CEO. Eerder werd gemeld dat Rudy Claes, van transportbedrijf Corneel Geerts, de taken overnam, maar uiteindelijk wordt hij COO.

 

Welles-niettesspelletje

Na de aanvraag tot schuldbescherming bij Mega World en de reacties – stakingen en persaandacht – die daar deze week op volgden, klonk het woensdag dat topman Dirk Bron zijn taken per onmiddellijk neerlegt en de fakkel doorgeeft aan Rudy Claes, tot voor kort actief bij het transportbedrijf Corneel Geerts. Zelf zou Bron lid van de raad van bestuur blijven en vooral gaan focussen op de inkoopzijde.

 

Onmiddellijk trad echter verwarring op: Claes stelde zichzelf ondertussen zowel voor als CEO ad interim en COO van Mega World, meldden de vakbonden. Nu lijkt de kogel evenwel door de kerk te zijn: tegenover De Tijd bevestigt Dirk Bron dat Rudy Claes COO - dus operationeel directeur - wordt van de discounketen en Bron zelf toch CEO blijft. Claes zou inmiddels gestopt zijn bij zijn vorige werkgever Corneel Geerts, een transportgroep waar Mega World volgens De Standaard nauw mee samenwerkt. Ook wordt een nieuwe HR-verantwoordelijke aangesteld.

 

Reorganisatiedossier ingediend

Sinds zijn aanstelling heeft Claes de personeelsafgevaardigden meteen te woord gestaan en de intentie uitgesproken om de winkels van Mega World te behouden. Hoewel dat bij de vakbonden een goede indruk wekte, blijven ze argwanend omdat Claes geen retailervaring heeft. Ook de plotse en chaotische managementwissels boezemen weinig vertrouwen in.


Inmiddels is het dossier voor de reorganisatie-aanvraag ingediend bij de ondernemingsrechtbank van Mechelen. Binnen de weken zou een uitspraak moeten volgen. Daarnaast onderzoekt de Kamer voor Handelsonderzoek waarom de jaarrekening over 2019 door de bedrijfsrevisor is afgekeurd en onder meer sociale bijdragen en belastingen nog niet werden betaald.