Mega World-voorraden online geliquideerd

Gevel van retailer Mega World
Foto: RetailDetail

De inboedel van het failliete Mega World wordt online geveild. Eerst wordt de voorraad en de uitrusting in de winkels geliquideerd, daarna volgt de stock uit de magazijnen.

 

2.000 paletten voorraad

Veilinghuis VH auctions is aangesteld om de faillissementsverkoop van Mega World te organiseren: de voorraden en winkeluitrusting van de keten worden online geveild. Dat bericht HLN. De veilingen gaan deze maand van start, maar zullen in stukjes verlopen: 63 winkels waarvan kans is dat er snel een nieuwe huurder komt, zijn eerst aan de beurt. 


Zowel de stock als de uitrusting van de winkels, zoals rekken en kassasystemen, worden verkocht. Opvallend is dat er ook in de magazijnen van de keten, die net voor kerst failliet werd verklaard, nog zo’n 2.000 paletten met voorraad liggen. Die magazijnvoorraad wordt daarom pas later, na de liquidatie van de winkels, geveild. In eerste instantie wordt de inboedel van 61 vestigingen in één lot verkocht, van twee winkels wordt de inhoud apart geveild.


Voor de winkels zouden nog geen huurders zijn gevonden. Thierry Lammar, een van de twee curatoren, heeft het tegenover HLN over “verschillende pistes” maar “niets concreets”. Er zou wel interesse zijn in een deel van de vestigingen, meldden de curatoren eerder, maar daarover is dus nog geen uitsluitsel. Door het faillissement moesten 123 winkels sluiten en gingen 650 banen verloren. De uitverkoop zal de put van ruim 40 miljoen euro schulden, die Mega World achterlaat, evenwel niet kunnen dichten.