Metro Group maakt meer winst

Metro Group maakt meer winst

De Duitse Metro Group (van o.a. Makro en Media Markt) heeft in het tweede kwartaal meer winst weten te boeken dan een jaar geleden. De omzet bleef wel ongeveer gelijk. Ondertussen gaan ook de voorbereidingen voor de splitsing verder.

Groei bij Media Markt

De omzet van de Metro Group kwam in het tweede kwartaal uit op 5,258 miljard euro, een jaar eerder was dat nog 5,259 miljard. Op vergelijkbare basis was er een sprongetje voorwaarts merkbaar bij de voortgezette activiteiten: die steeg ten opzichte van een jaar eerder met 0,3%.

 

Die voortgezette activiteiten wijzen op het toekomstige CECONOMY, dat de activiteiten van MediaMarktSaturn zal omhelzen na de splitsing. Vooral in Duitsland presteerden die ketens goed, met een vergelijkbare omzetgroei van 3,4%. De online verkoop groeide dan weer met 40% en is ondertussen al goed voor 12% van de totale omzet.

 

Bij de niet-voortgezette activiteiten, het toekomstige METRO, daalde de vergelijkbare omzet met 1,1%. De gerapporteerde omzet ging er wel met 2,4% op vooruit.

 

Splitsing op schema

In het boekjaar 2015/2016 werd nog een verlies geleden van 53 miljoen euro, maar dat wist Metro Group volledig om te keren naar een winst van 141 miljoen euro. “In het tweede kwartaal van het boekjaar 2016/2017 zette de positieve trend op vlak van omzet bij Metro Cash & Carry en MediaMarktSaturn zich verder”, zegt Olaf Koch, voorzitter van de raad van bestuur bij Metro.

 

“De transformatie van de Metro Group naar een klantgericht bedrijf gaat ook voort. We zijn ondertussen in de laatste rechte lijn voor de splitsing van de Metro Group in twee sterke, succesvolle bedrijven”, klinkt het. Die splitsing zit nog steeds op schema en moet midden dit jaar volledig afgerond zijn. Daarna zal de Metro Group bestaan uit een groothandels- en foodretailbedrijf enerzijds en een consumentenelektronicabedrijf anderzijds.