mijnTafel stoot twee vestigingen af | RetailDetail

mijnTafel stoot twee vestigingen af

mijnTafel stoot twee vestigingen af

Winkelketen mijnTafel stoot per direct de franchisevestigingen in Ede en Nijverdal af. De winkel in Ede is intussen al gesloten, het filiaal in Nijverdal zal op 2 augustus dat voorbeeld volgen. Beide winkels kenden teruglopende omzetten.

Investeren in naamsbekendheid

Volgens mijnTafel konden de ondernemers van de winkels de negatieve resultaten niet tegengaan en werd daarom besloten om de winkels te sluiten. "Bij teruglopende omzet is een ondernemer genoodzaakt een helder toekomstperspectief te schetsen en te investeren in vernieuwing", stelt mijnTafel in een persbericht. Ook moet er volgens het bedrijf nog flink geïnvesteerd worden in naamsbekendheid en profilering op lokaal niveau, omdat het nog om een vrij nieuw concept gaat.

 

Na het sluiten van de twee vestigingen heeft mijnTafel nog 12 filialen in Nederland, onder andere in Breda, Groningen, Roosendaal en Zwolle. De keten werd in 2013 opgericht en wil dienen als platform voor de aankoop en verkoop van nieuwe, tweedehands en zelfgemaakte spullen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.