mijnTafel stoot twee vestigingen af | RetailDetail

mijnTafel stoot twee vestigingen af

mijnTafel stoot twee vestigingen af

Winkelketen mijnTafel stoot per direct de franchisevestigingen in Ede en Nijverdal af. De winkel in Ede is intussen al gesloten, het filiaal in Nijverdal zal op 2 augustus dat voorbeeld volgen. Beide winkels kenden teruglopende omzetten.

Investeren in naamsbekendheid

Volgens mijnTafel konden de ondernemers van de winkels de negatieve resultaten niet tegengaan en werd daarom besloten om de winkels te sluiten. "Bij teruglopende omzet is een ondernemer genoodzaakt een helder toekomstperspectief te schetsen en te investeren in vernieuwing", stelt mijnTafel in een persbericht. Ook moet er volgens het bedrijf nog flink geïnvesteerd worden in naamsbekendheid en profilering op lokaal niveau, omdat het nog om een vrij nieuw concept gaat.

 

Na het sluiten van de twee vestigingen heeft mijnTafel nog 12 filialen in Nederland, onder andere in Breda, Groningen, Roosendaal en Zwolle. De keten werd in 2013 opgericht en wil dienen als platform voor de aankoop en verkoop van nieuwe, tweedehands en zelfgemaakte spullen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.