Miko ziet winst sterk groeien

Miko ziet winst sterk groeien

Miko ziet winst sterk groeien

In de eerst helft van het jaar heeft koffiespecialist Miko zijn omzet licht de hoogte in kunnen stuwen. Het was vooral het segment koffieservice dat positieve resultaten wist neer te zetten.

Onvoorspelbare vooruitzichten

De totale omzet van Miko groeide in de eerste helft van het jaar met 1,3% naar 95 miljoen euro, waarvan meer dan driekwart buiten de Belgische landsgrenzen werd gehaald. De nettowinst groeide in diezelfde periode met 8,3% naar 5 miljoen euro.

 

Het koffiesegment van Miko haalde in de eerste helft van 2016 een omzet van 47 miljoen euro, goed voor 49,5% van de totale groepsomzet. Ten opzichte van een jaar eerder groeide de omzet met 3% dankzij groeiende verkopen, maar ook de fusie met Qusotic in Duitsland eind vorig jaar droeg zijn steentje bij.

 

“Met de resultaten van het eerste halfjaar zijn wij zeer tevreden. Maar dat geeft uiteraard geen garantie voor de tweede jaarhelft. De economische toestand en de grondstoffenprijzen blijven immers onvoorspelbaar. Het feit dat wij dit jaar al meer dan 21 miljoen euro hebben geïnvesteerd bevestigt evenwel ons vertrouwen in de toekomst”, aldus CEO Frans Van Tilborg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.