Milieuactivisten bieden petitie aan tegen afschaffing statiegeld | RetailDetail

Milieuactivisten bieden petitie aan tegen afschaffing statiegeld

Milieuactivisten bieden petitie aan tegen afschaffing statiegeld

Milieuorganisaties hebben dinsdagmiddag bij de Tweede Kamer geprotesteerd tegen de afschaffing van het statiegeld op plastic flessen.

Afschaffing voorkomen

Dit deden ze door een petitie aan te bieden met ruim 50.000 handtekeningen en een koker met 100 flessendoppen aan de voorzitter van de Vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu. 

 

De actie is bedoeld om afschaffing van het statiegeld op grote plastic flessen te voorkomen, een plan dat vorige week een jaar werd uitgesteld door staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu. De milieugroepen verwachten dat er meer plastic afval in het milieu verdwijnt als supermarkten geen lege flessen meer inzamelen. Ook willen ze dat er statiegeld komt op kleine plastic flesjes.

 

Statiegeld werd ooit door fabrikanten zelf in het leven geroepen omdat het goedkoper was om de flessen opnieuw te gebruiken. Sinds een aantal decennia is het inzamelen echter duurder dan de verpakking zelf, waardoor het bedrijfsleven al lange tijd roept om afschaffing van de maatregel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.