Milieuactivisten bieden petitie aan tegen afschaffing statiegeld | RetailDetail

Milieuactivisten bieden petitie aan tegen afschaffing statiegeld

Milieuactivisten bieden petitie aan tegen afschaffing statiegeld

Milieuorganisaties hebben dinsdagmiddag bij de Tweede Kamer geprotesteerd tegen de afschaffing van het statiegeld op plastic flessen.

Afschaffing voorkomen

Dit deden ze door een petitie aan te bieden met ruim 50.000 handtekeningen en een koker met 100 flessendoppen aan de voorzitter van de Vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu. 

 

De actie is bedoeld om afschaffing van het statiegeld op grote plastic flessen te voorkomen, een plan dat vorige week een jaar werd uitgesteld door staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu. De milieugroepen verwachten dat er meer plastic afval in het milieu verdwijnt als supermarkten geen lege flessen meer inzamelen. Ook willen ze dat er statiegeld komt op kleine plastic flesjes.

 

Statiegeld werd ooit door fabrikanten zelf in het leven geroepen omdat het goedkoper was om de flessen opnieuw te gebruiken. Sinds een aantal decennia is het inzamelen echter duurder dan de verpakking zelf, waardoor het bedrijfsleven al lange tijd roept om afschaffing van de maatregel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.