Miljoenenfraude bij EssilorLuxottica?

Miljoenenfraude bij EssilorLuxottica
Shutterstock.com

In een Thaise fabriek van EssilorLuxottica is een fraudeschandaal aan het licht gekomen, die het Frans-Italiaanse brillenconcern bijna 200 miljoen euro zou kunnen kosten.

 

Verdeeldheid

De fraude die nu aan het licht komt – maar waarover verder weinig details bekend zijn – zou bij een Thaise Essilor-fabriek hebben plaatsgevonden, schrijft Bloomberg. Het schandaal kan het brillenbedrijf mogelijk 190 miljoen euro kosten.

 

EssilorLuxottica ontstond in 2017 uit de fusie van de Franse lenzenmaker Essilor en de Italiaanse brillenproducent Luxottica, bekend van merken als Oakley, Prada en Ray-Ban. Het concern stelt 140.000 mensen tewerk en lijfde afgelopen zomer ook Grandvision, moederbedrijf van Pearle en EyeWish, in.

 

Ondanks de enorme machtspostie van EssilorLuxottica is de fusie tussen beide partijen voorlopig geen gelukkig huwelijk gebleken. Intern is de groep sterk verdeeld, wat begin dit jaar pijnlijk tot uiting kwam in de openlijke machtsstrijd tussen miljardair Leonardo Del Vecchio enerzijds en zijn Franse partners aan de andere kant.