Minder belasting op reclame voor Amsterdamse ondernemers | RetailDetail

Minder belasting op reclame voor Amsterdamse ondernemers

Minder belasting op reclame voor Amsterdamse ondernemers

Op 25 november wordt door het college van B&W een voorstel voorgelegd aan de gemeenteraad van Amsterdam dat een einde moet maken aan de reclame- en precariobelastingen. Die belastingen zijn dit jaar al gehalveerd.

Nog een jaar belasting op terrassen

Momenteel moeten Amsterdamse ondernemers nog belastingen betalen voor onder andere kleine losstaande borden voor een winkel, gevelreclame of grote billboards. Het stopzetten van die heffing zou voor ongeveer 20.000 ondernemers in Amsterdam een belastingverlaging van in totaal 2,5 miljoen euro betekenen. Ook dit jaar sparen ze daar al een deel van uit, aangezien de heffingen eerder al werden gehalveerd.


De precariobelasting, de gemeentelijke belasting voor het gebruik van gemeentegrond of de ruimte erboven zoals bij terrassen, zou eveneens moeten verdwijnen. Daarmee verdient de stad Amsterdam jaarlijks ongeveer 5,9 miljoen euro. De belasting op terrassen zou wel nog een jaar langer geldig blijven dan de rest.


Het stopzetten van deze belastingen wordt al langer gevraagd door ondernemers en ondernemersorganisaties.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.