Minder inkomsten voor retailers Schiphol | RetailDetail

Minder inkomsten voor retailers Schiphol

Minder inkomsten voor retailers Schiphol

In de eerste helft van 2014 hebben reizigers minder uitgegeven op de luchthaven van Schiphol. Het aantal passagiers en de totale inkomsten voor de grootste luchthaven van Nederland groeiden wel aan.

Lagere gemiddelde uitgaven

De gemiddelde uitgave van reizigers bij de winkels en foodcorners na de paspoortcontrole lag in de eerste helft van 2014 op 14,79 euro: een stuk lager dan de 16,23 euro van een jaar eerder. Voorlopig wil dat nog niet zeggen dat handelaars wegtrekken van de luchthaven, want de gemiddelde bezettingsgraad bleef met 87,1% stabiel ten opzichte van 2013.

 

De netto-omzet van de luchthaven zelf groeide met 9,7% naar 712 miljoen euro. Dat was voor een groot stuk te danken aan de acquisitie van een resterend belang in vastgoedfonds AREB C.V. in maart, waardoor de luchthaven de controle kreeg over 17 vastgoedobjecten op Schiphol. Zonder die aankoop steeg de omzet met 3,4% naar 672 miljoen euro. Het aantal passagiers steeg met vier procent naar 25,7 miljoen reizigers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.