Minstens tien kandidaat-kopers voor V&D

Minstens tien kandidaat-kopers voor V&D

Afgelopen week zijn er bij de curatoren van V&D maar liefst 70 voorstellen binnengekomen van geïnteresseerde partijen. Na een eerste selectie blijven er nog meer dan tien geïnteresseerden over die een officieel bod mogen doen.

Voorkeur voor samenhouden La Place en V&D

Die partijen krijgen ook meteen toegang tot een online ruimte, waar ze alle financiële gegevens van het failliete bedrijf achter V&D en La Place kunnen terugvinden. Op basis van die gegevens moeten ze in staat zijn om een goed geïnformeerd bod te plaatsen.


De eerste boden moeten eind deze week binnen zijn, waarna de curatoren opnieuw een selectie zullen maken. De partijen die tot nu toe werden uitgekozen door de curatoren hebben volgens hen de grootste plannen met het grootste deel van het bedrijf. Zo hebben ze een voorkeur voor bedrijven die willen doorgaan met La Place en V&D.


Voorlopig is het nog gissen welke partijen zich gemeld hebben en ook effectief zijn weerhouden door de curatoren. Zo staat het vast dat het Canadese Hudson's Bay interesse toonde, maar is het dus niet zeker dat het bij deze beperkte groep hoort.

Tags: