MKB-Nederland wil leveranciers V&D en Macintosh helpen

MKB-Nederland wil leveranciers V&D en Macintosh helpen

MKB-Nederland heeft een oproep gedaan om de kleine leveranciers van de failliete bedrijven V&D en Macintosh te helpen. Veel van die leveranciers zullen immers in de problemen komen bij het wegvallen van dergelijke grote klanten.

"Kwetsbare groep"

"De impact is groot, voor de bedrijven zelf, het personeel en het straatbeeld. Maar er is nog een kwetsbare groep die meegesleept dreigt te worden, namelijk de mkb-leveranciers van de failliete winkels. Hun rekening wordt niet meer betaald, en zonder extra (tijdelijke) liquiditeitsruimte dreigt voor hen hetzelfde lot als hun afnemer", zegt Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland.


Daarom doet hij nu een oproep aan de banken om samen met MKB-Nederland een tijdelijke oplossing te vinden, zodat de leveranciers niet ten onder gaan aan het faillissement van V&D en Macintosh. Het denkt daarbij aan een systeem waarbij een bank een tijdelijk krediet binnen 1 of 2 dagen kan beoordelen, zodat ondernemers snel hun liquiditeitsproblemen kunnen oplossen. Rabobank, ING en ABN Amro hebben ondertussen al positief gereageerd op de vraag van MKB-Nederland.

Tags: