MKB-Nederland wil leveranciers V&D en Macintosh helpen | RetailDetail

MKB-Nederland wil leveranciers V&D en Macintosh helpen

MKB-Nederland wil leveranciers V&D en Macintosh helpen

MKB-Nederland heeft een oproep gedaan om de kleine leveranciers van de failliete bedrijven V&D en Macintosh te helpen. Veel van die leveranciers zullen immers in de problemen komen bij het wegvallen van dergelijke grote klanten.

"Kwetsbare groep"

"De impact is groot, voor de bedrijven zelf, het personeel en het straatbeeld. Maar er is nog een kwetsbare groep die meegesleept dreigt te worden, namelijk de mkb-leveranciers van de failliete winkels. Hun rekening wordt niet meer betaald, en zonder extra (tijdelijke) liquiditeitsruimte dreigt voor hen hetzelfde lot als hun afnemer", zegt Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland.


Daarom doet hij nu een oproep aan de banken om samen met MKB-Nederland een tijdelijke oplossing te vinden, zodat de leveranciers niet ten onder gaan aan het faillissement van V&D en Macintosh. Het denkt daarbij aan een systeem waarbij een bank een tijdelijk krediet binnen 1 of 2 dagen kan beoordelen, zodat ondernemers snel hun liquiditeitsproblemen kunnen oplossen. Rabobank, ING en ABN Amro hebben ondertussen al positief gereageerd op de vraag van MKB-Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.