MKB-Nederland wil leveranciers V&D en Macintosh helpen | RetailDetail

MKB-Nederland wil leveranciers V&D en Macintosh helpen

MKB-Nederland wil leveranciers V&D en Macintosh helpen

MKB-Nederland heeft een oproep gedaan om de kleine leveranciers van de failliete bedrijven V&D en Macintosh te helpen. Veel van die leveranciers zullen immers in de problemen komen bij het wegvallen van dergelijke grote klanten.

"Kwetsbare groep"

"De impact is groot, voor de bedrijven zelf, het personeel en het straatbeeld. Maar er is nog een kwetsbare groep die meegesleept dreigt te worden, namelijk de mkb-leveranciers van de failliete winkels. Hun rekening wordt niet meer betaald, en zonder extra (tijdelijke) liquiditeitsruimte dreigt voor hen hetzelfde lot als hun afnemer", zegt Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland.


Daarom doet hij nu een oproep aan de banken om samen met MKB-Nederland een tijdelijke oplossing te vinden, zodat de leveranciers niet ten onder gaan aan het faillissement van V&D en Macintosh. Het denkt daarbij aan een systeem waarbij een bank een tijdelijk krediet binnen 1 of 2 dagen kan beoordelen, zodat ondernemers snel hun liquiditeitsproblemen kunnen oplossen. Rabobank, ING en ABN Amro hebben ondertussen al positief gereageerd op de vraag van MKB-Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.