Moet nieuwe topman De Vrijbuiter voor expansie zorgen? | RetailDetail

Moet nieuwe topman De Vrijbuiter voor expansie zorgen?

Moet nieuwe topman De Vrijbuiter voor expansie zorgen?

Kampeerketen De Vrijbuiter krijgt een nieuwe topman. Steven de Raat neemt de plaats in van Gerard Kremer, die in overleg met de aandeelhouders heeft besloten de onderneming te verlaten.

Voorbode voor verdere uitbreiding?

Onder de leiding van Kremer is de onderneming uitgegroeid van een enkele winkel in het Groningse Roden tot een keten met vier megastores verdeeld over het land. Daarnaast beschikt de De Vrijbuiter ook nog over een winkel die alleen tenten van het merk De Waard verkoopt, een populair merk onder kampeerders.

 

De Vrijbuiter is eigendom van investeerders Navitas Captial en Ecart Invest. Navitas nam recent een belang in De Vrijbuiter en naar verwachting betreft dit een voorbode voor verdere uitbreiding van de formule. De Raat werkte eerder voor Kien, Scapino en America Today.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.