Mondial Relay versterkt zijn aanwezigheid in Europa

Shutterstock.com

Mondial Relay, actief in de distributie van pakjes via afhaalpunten, versterkt zijn positie in Nederland, België, Frankrijk en Spanje. Het bedrijf gaat ook aan de slag in Portugal.

 

Succesvolle start in Nederland

In juni van dit jaar stak Mondial Relay België de grens over naar Nederland. Inmiddels bestaat het netwerk er uit bijna 500 afhaalpunten, die samen zo’n 3.500 pakjes per dag verwerken. Volgend jaar wil het bedrijf een Nederlandse Mondial Relay-tak openen en maandelijks een honderdtal nieuwe afhaalpunten aan zijn netwerk toevoegen.

 

Ook in België en Spanje groeit het distributiebedrijf volop. Vandaag zijn er reeds 1.200 actieve afhaalpunten gevestigd in on land. Streefdoel is om dat aantal in de loop van volgend jaar uit te bouwen tot 2.000. Spanje zal eind dit jaar zo’n 2.900 afhaalpunten tellen. De Spaanse tak van het bedrijf zal volgend jaar ook de oversteek maken naar Portugal, om daar een nieuw netwerk uit te bouwen.

 

Gebruiksgemak verhogen

Intussen blijft Mondial Relay ook zijn diensten uitbreiden en gebruiksvriendelijker maken. Zo kunnen klanten in Frankrijk vandaag al hun verzendetiket in het afhaalpunt zelf afdrukken of hun pakje afhalen met behulp van een pincode. Belgische klanten zullen die mogelijkheden in het begin van het tweede kwartaal van 2021 ook krijgen.

 

Mondial Relay is specialist in de levering van pakjes aan particulieren en is reeds actief in 15 Europese landen. Het bedrijf beschikt inmiddels over een netwerk van meer dan 55.000 afhaalpunten.