Mortselse winkelstraat blijft met leegstand kampen

Mortselse winkelstraat blijft met leegstand kampen

In Mortsel blijft de as Statielei-Antwerpsestraat kampen met grote leegstand. Ondertussen staat al bijna één op vijf panden in de winkelstraat leeg, ondanks inspanningen van het stadsbestuur en lokale winkeliersverenigingen.

Meer activiteiten

“Vooral de centrale winkelas springt eruit”, stelt schepen voor Lokale Economie, Ilse Lacante, aan Gazet van Antwerpen. “Daar zitten we volgens de laatste vaststellingen ondertussen aan een leegstand van makkelijk 18 procent.”

 

Om het probleem te verhelpen vindt er volgende week opnieuw overleg plaats met de verhuurders van de leegstaande panden. Zo wordt er bekeken of leegstaande winkeletalages kunnen worden bestickerd en wil de stad meer evenementen en andere activiteiten organiseren. Mortsel kijkt daarbij naar het succes van Mortsel Wintert en Mortsel Smaakt. Het wil graag elk seizoen gelijkaardige acties organiseren.

 

Begin vorig jaar stelde het stadsbestuur nog vol trots dat de leegstand in Mortsel sterk aan het dalen was. Toen stonden ongeveer 40 panden leeg, goed voor 8 % leegstand. Daarmee zat het onder het provinciale gemiddelde. De as Statielei-Antwerpsestraat blijft echter een probleem.