Mortselse winkelstraten leven op | RetailDetail

Mortselse winkelstraten leven weer op

Mortselse winkelstraten leven weer op

De Mortselse middenstand is tevreden over de vooruitgang die wordt geboekt in de gemeente: ze zijn van mening dat de leegstand sneller wordt aangepakt en dat er ook terug meer klanten over de vloer komen.

“Leegstaande panden sneller ingenomen”

Vooral in winkelstraat de Statielei in Oude God is er een heropleving aan de gang, zeggen de handelaars in de straat: “Ik merk dat leegstaande panden sneller worden ingenomen. Vlak naast mijn zaak is er heel recent een kapperszaak gekomen, en naast de speelgoedzaak ’t Bazarke, aan de overkant, komt er een galerij. Ik merk de positieve trend ook aan het aantal klanten in mijn winkel de afgelopen maand. En ook in de parking onder het stadsplein staan er meer voertuigen”, zegt Mark Lemmens van de winkel ‘In de Pik’ aan Made in Antwerpen.

 

Toch zijn de handelaars van mening dat het nog beter kan in Mortsel. Volgens hen mag er nog iets meer vernieuwing plaatsvinden, al begrijpen ze dat de stad moet werken met beperkte budgetten. Mortsel telt momenteel wel al twee seizoensgebonden initiatieven met ‘Mortsel Wintert’ en Mortsel Smaakt’. Daar zouden er volgend jaar nog twee bijkomen: één in de herfst en één in de lente.

 

Binnenkort wordt ook een andere winkelstraat in Mortsel, de Pieter Reypenslei, opgeleverd. Die wordt momenteel heraangelegd, maar de werken hebben vertraging opgelopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.