Na Antwerpen en Namen opent Kärcher ook in Brussel | RetailDetail

Na Antwerpen en Namen opent Kärcher ook in Brussel

Na Antwerpen en Namen opent Kärcher ook in Brussel

Het Duitse Kärcher opent een derde winkel in België: na Antwerpen en Namen is het Brusselse Sint-Pieters-Leeuw aan de beurt. Daar wil het tachtig jaar oude familiebedrijf zijn hogedrukreinigers tentoon spreiden in een winkel van 400 m².

Voor professionelen en eindgebruikers

Het derde Belgische Kärcher Center dat in eigen beheer wordt uitgebaat, moet de Duitsers een betere toegang geven tot de Brusselse markt. Het center van 600 m² wordt grotendeels opgevuld met een winkel, die zowel voor professionelen als voor eindgebruikers openstaat. “In de regio is er zoveel potentieel dat wij kunnen benutten. De streek is dichtbevolkt en er zijn veel interessante bedrijven gevestigd,” zegt algemeen directeur Kees Wagtmans van Kärcher Belux. “Dit Kärcher Center (...) garandeert een actieve aanwezigheid in deze regio.”

 

Kärcher werd in 1935 opgericht en verkocht vorig jaar bijna 12,9 miljoen producten, goed voor een omzet van 2,22 miljard euro. Dankzij de toevoeging van een Brusselse winkel nadert de firma, die nog steeds in handen is van de familie van oprichter Alfred Kärcher, de mijlpaal van 600 centers over de hele wereld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.