Nederlanders betalen 3 miljoen keer contactloos

Nederlanders betalen 3 miljoen keer contactloos

Sinds begin 2014 is het in Nederland mogelijk om contacloos te betalen, met bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Sindsdien zijn er al 3 miljoen betalingen contactloos gebeurd, en dat werd gevierd.

Sneller en veiliger

Met het contactloze betalen wil de Nederlandse detailhandel consumenten overtuigen om minder met contant geld te betalen. "Bijna iedere dag is er een overval gericht op contant geld. Dit heeft grote impact op winkelmedewerkers. Pinnen is veel veiliger. Het contante geld, en daarmee de potentiële buit in winkels, neemt erdoor af", zegt secretaris winkelcriminaliteit Bert van Steeg.

 

Momenteel worden 60 procent van alle betalingen nog met contant geld gedaan, en drie op de vier betalingen onder de tien euro gebeuren contant. "Met de contactloze pas wordt het voor de klant nog gemakkelijker om deze kleine bedragen snel en veilig te pinnen. Je hoeft niet eens een pincode in te toetsen tot een bedrag van 25 euro", zegt minister Opstelten van veiligheid en justitie.

 

Momenteel zijn er zeven miljoen betaalpassen en mobiele telefoons in omloop die het mogelijk maken om contactloos te betalen. Er zijn ook al 47.000 betaalautomaten in omloop waar de betalingen op mogelijk zijn.

Tags: