Nederlanders betalen 3 miljoen keer contactloos | RetailDetail

Nederlanders betalen 3 miljoen keer contactloos

Nederlanders betalen 3 miljoen keer contactloos

Sinds begin 2014 is het in Nederland mogelijk om contacloos te betalen, met bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Sindsdien zijn er al 3 miljoen betalingen contactloos gebeurd, en dat werd gevierd.

Sneller en veiliger

Met het contactloze betalen wil de Nederlandse detailhandel consumenten overtuigen om minder met contant geld te betalen. "Bijna iedere dag is er een overval gericht op contant geld. Dit heeft grote impact op winkelmedewerkers. Pinnen is veel veiliger. Het contante geld, en daarmee de potentiële buit in winkels, neemt erdoor af", zegt secretaris winkelcriminaliteit Bert van Steeg.

 

Momenteel worden 60 procent van alle betalingen nog met contant geld gedaan, en drie op de vier betalingen onder de tien euro gebeuren contant. "Met de contactloze pas wordt het voor de klant nog gemakkelijker om deze kleine bedragen snel en veilig te pinnen. Je hoeft niet eens een pincode in te toetsen tot een bedrag van 25 euro", zegt minister Opstelten van veiligheid en justitie.

 

Momenteel zijn er zeven miljoen betaalpassen en mobiele telefoons in omloop die het mogelijk maken om contactloos te betalen. Er zijn ook al 47.000 betaalautomaten in omloop waar de betalingen op mogelijk zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.