Nederlandse online groei vertraagt | RetailDetail

Nederlandse online groei vertraagt

Nederlandse online groei vertraagt
Thuiswinkel.org

De omzet uit e-commerce is in Nederland in 2017 opnieuw met meer dan 10% gegroeid, maar ten opzichte van een jaar eerder is de groei wel vertraagd. In totaal werd er in 2017 22,5 miljard euro online uitgegeven.

 

“Steeds belangrijker”

“Het aandeel online verkopen van producten blijft doorgroeien en wordt steeds belangrijker binnen de Nederlandse detailhandel”, aldus Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. In 2017 werd er 12,7 miljard euro uitgegeven aan producten, waardoor e-commerce in Nederland goed is voor 9,7% van de totale omzet binnen de retailsector. In 2016 was dat slechts 8,4%, vijf jaar geleden zelfs amper half zo veel. Dat blijkt uit de cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor.

 

Ten opzichte van 2016 is de groei wel vertraagd: vorig jaar steeg de online omzet met 13%, terwijl dat in 2016 nog 22% was. Ook het aantal online aankopen groeide trager: met 17% in 2017 tegenover +22% in 2016. 95% van de Nederlanders ouder dan 15 jaar deed in 2017 een online aankoop, goed voor een totaal van 201,7 miljoen aankopen.

 

De sterkste groei was te vinden in de schoonheidssector, waar de omzet in 2017 met 46% steeg. Ook bij ‘Food/Nearfood’ en bij ‘Home & Garden’ steeg de online verkoop met meer dan 30%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.