Nederlandse optiekketen Eyelove ook naar België | RetailDetail

Nederlandse optiekketen Eyelove ook naar België

Nederlandse optiekketen Eyelove ook naar België
Shutterstock

De Nederlandse optiekketen Eyelove, die bekend staat vanwege zijn scherpe prijzen, gaat dit jaar nog zijn eerste winkels openen in België. Het gaat daarbij over minstens tien shop-in-shops, mogelijk in apotheken.

Groot potentieel

“We beginnen in Vlaanderen en doen het net als in Nederland via shop-in-shop. Mogelijk bij apotheken, want daar zijn er veel van in België”, zegt topman Paul Berkelmans van Eyelove aan De Telegraaf.

 

Volgens Berkelmans is er in België nog een groot potentieel voor brillenketens en prijzenbrekers zoals Eyelove, omdat het grootste deel van de markt nog steeds in handen is van particuliere opticiens, waar de prijzen een stuk hoger zijn. Pearle is de enige keten met een vrij groot marktaandeel van ongeveer 20%.

 

In Nederland heeft Eyelove momenteel ongeveer 150 verkooppunten en volgens Berkelmans schommelt het marktaandeel rond 6%. De keten is er ook te vinden in apotheken of bij drogisterijen als Etos en DA. Door vooral te werken met shop-in-shops weet de keten de kosten te drukken, om zo de prijzen lager te kunnen houden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.