Nederlandse optiekketen Eyelove ook naar België | RetailDetail

Nederlandse optiekketen Eyelove ook naar België

Nederlandse optiekketen Eyelove ook naar België
Shutterstock

De Nederlandse optiekketen Eyelove, die bekend staat vanwege zijn scherpe prijzen, gaat dit jaar nog zijn eerste winkels openen in België. Het gaat daarbij over minstens tien shop-in-shops, mogelijk in apotheken.

Groot potentieel

“We beginnen in Vlaanderen en doen het net als in Nederland via shop-in-shop. Mogelijk bij apotheken, want daar zijn er veel van in België”, zegt topman Paul Berkelmans van Eyelove aan De Telegraaf.

 

Volgens Berkelmans is er in België nog een groot potentieel voor brillenketens en prijzenbrekers zoals Eyelove, omdat het grootste deel van de markt nog steeds in handen is van particuliere opticiens, waar de prijzen een stuk hoger zijn. Pearle is de enige keten met een vrij groot marktaandeel van ongeveer 20%.

 

In Nederland heeft Eyelove momenteel ongeveer 150 verkooppunten en volgens Berkelmans schommelt het marktaandeel rond 6%. De keten is er ook te vinden in apotheken of bij drogisterijen als Etos en DA. Door vooral te werken met shop-in-shops weet de keten de kosten te drukken, om zo de prijzen lager te kunnen houden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.