Nederlandse winkels Imaginarium failliet | RetailDetail

Nederlandse winkels Imaginarium failliet

Nederlandse winkels Imaginarium failliet

De Nederlandse speelgoedwinkels van Imaginarium zijn vorige week failliet verklaard. De franchisenemers werden tot deze stap gedwongen wegens financiële onenigheid met de Spaanse merkeigenaar.

Intentie om door te gaan

Dat blijkt uit gegevens van Faillissementsdossier.nl, schrijft RetailNews. Curator Nils Reerink onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

 

Hoewel niet bekend is waar het conflict met de eigenaar precies over gaat, is het faillissement volgens Reerink het gevolg van een te lage omzet in de speelgoedbranche. Ook vermoedt hij dat de luxe-uitstraling van de winkelketen niet helemaal overeenkomt met het aanbod en de prijs. Toch heeft de Spaanse eigenaar van Imaginarium volgens de curator de intentie om door te gaan in Nederland.

 

 

De winkelketen heeft vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Arnhem en Haarlem en een shop-in-shop in de vestiging van V&D in Amstelveen. Inmiddels is ontslag aangevraagd voor de negentien werknemers, al lijven de winkels voorlopig open.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.