Nederlandse winkels Imaginarium failliet | RetailDetail

Nederlandse winkels Imaginarium failliet

Nederlandse winkels Imaginarium failliet

De Nederlandse speelgoedwinkels van Imaginarium zijn vorige week failliet verklaard. De franchisenemers werden tot deze stap gedwongen wegens financiële onenigheid met de Spaanse merkeigenaar.

Intentie om door te gaan

Dat blijkt uit gegevens van Faillissementsdossier.nl, schrijft RetailNews. Curator Nils Reerink onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

 

Hoewel niet bekend is waar het conflict met de eigenaar precies over gaat, is het faillissement volgens Reerink het gevolg van een te lage omzet in de speelgoedbranche. Ook vermoedt hij dat de luxe-uitstraling van de winkelketen niet helemaal overeenkomt met het aanbod en de prijs. Toch heeft de Spaanse eigenaar van Imaginarium volgens de curator de intentie om door te gaan in Nederland.

 

 

De winkelketen heeft vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Arnhem en Haarlem en een shop-in-shop in de vestiging van V&D in Amstelveen. Inmiddels is ontslag aangevraagd voor de negentien werknemers, al lijven de winkels voorlopig open.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.