Nieuw plan om leegstand aan te pakken | RetailDetail

Nieuw plan om leegstand aan te pakken

Nieuw plan om leegstand aan te pakken

De Nederlandse detailhandel, overheden en andere betrokken partijen hebben enkele voorstellen gedaan om de leegstand van winkelpanden in Nederland aan te pakken. Momenteel staat ongeveer 7,5 procent daarvan leeg.

Winkeloppervlakte terugdringen

In een eerste voorstel moet het eenvoudiger worden gemaakt voor ondernemers om hun winkel te combineren met horecafaciliteiten. Zo willen de betrokkenen de binnensteden aantrekkelijker en levendiger maken. Ook moeten de huurprijzen gebaseerd worden op de huidige vastgoedmarkt en niet meer op basis van historische prijzen en zullen ondernemers opleidingen krijgen om beter te leren omgaan met verkoop via het internet.

 

Vijftig gemeenten hebben alvast beloofd dit jaar nog veranderingen door te voeren om de leegstand aan te pakken. Enkele gemeenten gaan ook proberen om de overbodige winkeloppervlakte terug te dringen.

 

De voorstellen kwamen er op vraag van minister Henk Kamp van Economische Zaken, die ook laat weten dat het Pensioenfonds Detailhandel 40 miljoen euro gaan investeren in een fonds voor leningen aan winkeliers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.