Nieuwe Carrefour behoudt schikking van Albert Heijn | RetailDetail

Nieuwe Carrefour behoudt schikking van Albert Heijn

Nieuwe Carrefour behoudt schikking van Albert Heijn

De voormalige Albert Heijn aan de Leuvenseweg in Boortmeerbeek is heropend als Carrefour Market. De nieuwe bedrijfsleider verkoos daarbij om alle producten op hun plaats te behouden, zodat de klanten snel hun weg kunnen vinden.

Enkele maanden Albert Heijn

De Albert Heijn-winkel in Boortmeerbeek kan terugblikken op een bewogen start. In december 2015 ging het verkooppunt open, maar nauwelijks drie maanden later kreeg het echter al te horen dat het over was. Door de fusie van Albert Heijn-moeder Ahold en Delhaize dienden een aantal winkels van beide ketens te sluiten of te worden verkocht, zoniet zou de mededingingsautoriteit de operatie blokkeren. Ook het verkooppunt van Boortmeerbeek was daarvan het slachtoffer.

 

De redding voor de Albert Heijn-vestiging kwam uiteindelijk van Denis Smets, die al Carrefour-winkels uitbaatte in Kortenberg en Putte. Hij kreeg het fiat van de warenhuisketen om in Boortmeerbeek een nieuw verkooppunt op te starten.

 

Om de overgang van Albert Heijn snel te laten verlopen, koos de nieuwe uitbater de winkelindeling te behouden. Dat had als voordeel dat de leeggemaakte rekken weer snel gevuld konden worden. Bovendien vinden de vertrouwde klanten alles nu vlug terug, zei Smets in de regionale edities van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Er is ook een groot aanbod aan typisch Nederlandse producten gebleven.

 

Tegelijk met de opening van de nieuwe Carrefour Market werd een bestaande Market op dezelfde steenweg, zowat 3 km verder, omgevormd tot een Carrefour Easy. Door de beperkte ruimte leek die formule beter geschikt voor het verkooppunt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.