Nieuwe CEO voor speelgoedmaker Lego Group | RetailDetail

Nieuwe CEO voor speelgoedmaker Lego Group

Nieuwe CEO voor speelgoedmaker Lego Group

De Deense Lego Group heeft Bali Padda aangeduid als nieuwe CEO. De huidige COO gaat vanaf 1 januari 2017 officieel aan de slag en neemt het stokje dan over van Jørgen Vig Knudstorp.

14 jaar ervaring

Bali Padda is een oudgediende bij de Lego Group, want hij werkt al veertien jaar voor het bedrijf. De voorbije tien jaar maakte hij al deel uit van het management, momenteel dus als COO. “Bali Padda heeft een fantastische staat van dienst bij de Lego Group”, zegt Niels Jacobsen, voorzitter van de raad van bestuur. “Ik ben er van overtuigd dat Bali het bedrijf zal blijven ontwikkelen in nauwe samenwerking met het management.”

 

Jørgen Vig Knudstorp verlaat het bedrijf niet volledig, maar komt aan het hoofd te staan van de nieuwe Lego Brand Group. Die werd door de eigenaarsfamilie Kirk Kristiansen opgericht om het volledige potentieel van het merk Lego verder uit te bouwen. “Met onze recente groei en globalisatie komen nieuwe en opwindende mogelijkheden voor het merk en we zetten de Lego Brand Group op om die nieuwe opportuniteiten te bekijken”, aldus Thomas Kirk Kristiansen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.