Nieuwe directie voor V&D | RetailDetail

Nieuwe directie voor V&D

Nieuwe directie voor V&D

Vanaf 1 maart gaat John van der Ent aan de slag als CEO van V&D. Hij stapt over van de Etam Groep en zal bij V&D Don Roach vervangen, die sinds het vertrek van Jacob de Jonge in augustus aan het hoofd staat.

Nieuw management

Van der Ent begon zijn carrière als management trainee bij V&D en werd er later ook bedrijfsleider, weet Retailnews. Voor hij aan de slag ging bij Etam Groep werkte hij ook voor Makro, Etos, Dexcom en TNT. Bij Etam was hij verantwoordelijk voor de omvorming van het bedrijf naar omnichannelretailer.

 

Daarnaast is Lilian Vos aangesteld als inkoopdirecteur: zij vervangt Jacco van der Steen die eind vorig jaar bij V&D vertrok. Vos komt over van Esprit. Eerder ging Jack Zantman bij V&D aan de slag als CFO en John Cooper als directeur planning. Zo heeft de warenhuisketen stilaan terug een volledig managementteam bij elkaar gesprokkeld.

 

Drastische maatregelen

V&D heeft tevens enkele nieuwe maatregelen aangekondigd, die het bedrijf terug rendabel moeten maken. Zo worden er vijftig banen geschrapt op het hoofdkantoor en krijgt de rest van het personeel een loonsverlaging van 5,8 procent te verwerken.

 

V&D wil ook opnieuw gaan onderhandelen met alle verhuurders over de huurcontracten, om zo de lasten nog verder te verlagen. V&D schrapte anderhalf jaar geleden ook al eens 169 banen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.