Nieuwe directie voor V&D | RetailDetail

Nieuwe directie voor V&D

Nieuwe directie voor V&D

Vanaf 1 maart gaat John van der Ent aan de slag als CEO van V&D. Hij stapt over van de Etam Groep en zal bij V&D Don Roach vervangen, die sinds het vertrek van Jacob de Jonge in augustus aan het hoofd staat.

Nieuw management

Van der Ent begon zijn carrière als management trainee bij V&D en werd er later ook bedrijfsleider, weet Retailnews. Voor hij aan de slag ging bij Etam Groep werkte hij ook voor Makro, Etos, Dexcom en TNT. Bij Etam was hij verantwoordelijk voor de omvorming van het bedrijf naar omnichannelretailer.

 

Daarnaast is Lilian Vos aangesteld als inkoopdirecteur: zij vervangt Jacco van der Steen die eind vorig jaar bij V&D vertrok. Vos komt over van Esprit. Eerder ging Jack Zantman bij V&D aan de slag als CFO en John Cooper als directeur planning. Zo heeft de warenhuisketen stilaan terug een volledig managementteam bij elkaar gesprokkeld.

 

Drastische maatregelen

V&D heeft tevens enkele nieuwe maatregelen aangekondigd, die het bedrijf terug rendabel moeten maken. Zo worden er vijftig banen geschrapt op het hoofdkantoor en krijgt de rest van het personeel een loonsverlaging van 5,8 procent te verwerken.

 

V&D wil ook opnieuw gaan onderhandelen met alle verhuurders over de huurcontracten, om zo de lasten nog verder te verlagen. V&D schrapte anderhalf jaar geleden ook al eens 169 banen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.