Nieuwe directie voor V&D

Nieuwe directie voor V&D

Vanaf 1 maart gaat John van der Ent aan de slag als CEO van V&D. Hij stapt over van de Etam Groep en zal bij V&D Don Roach vervangen, die sinds het vertrek van Jacob de Jonge in augustus aan het hoofd staat.

Nieuw management

Van der Ent begon zijn carrière als management trainee bij V&D en werd er later ook bedrijfsleider, weet Retailnews. Voor hij aan de slag ging bij Etam Groep werkte hij ook voor Makro, Etos, Dexcom en TNT. Bij Etam was hij verantwoordelijk voor de omvorming van het bedrijf naar omnichannelretailer.

 

Daarnaast is Lilian Vos aangesteld als inkoopdirecteur: zij vervangt Jacco van der Steen die eind vorig jaar bij V&D vertrok. Vos komt over van Esprit. Eerder ging Jack Zantman bij V&D aan de slag als CFO en John Cooper als directeur planning. Zo heeft de warenhuisketen stilaan terug een volledig managementteam bij elkaar gesprokkeld.

 

Drastische maatregelen

V&D heeft tevens enkele nieuwe maatregelen aangekondigd, die het bedrijf terug rendabel moeten maken. Zo worden er vijftig banen geschrapt op het hoofdkantoor en krijgt de rest van het personeel een loonsverlaging van 5,8 procent te verwerken.

 

V&D wil ook opnieuw gaan onderhandelen met alle verhuurders over de huurcontracten, om zo de lasten nog verder te verlagen. V&D schrapte anderhalf jaar geleden ook al eens 169 banen.

Tags: