Nieuwe directie voor Xenos

Nieuwe directie voor Xenos
Shutterstock.com

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.


Familie Blokker zet Xenos verder

De transactie was al aangekondigd op 13 maart: Casa neemt circa 110 winkelpanden van Xenos over van Blokker Holding, om ze om te bouwen naar de Casa-formule, die zo haar weg vindt naar de Nederlandse markt. Eerder had de keten ook al de Duitse activiteiten van de hand gedaan. De resterende Xenoswinkels worden buiten Blokker Holding voortgezet in eigendom van de familie Blokker, onder een nieuwe directie.

 

Ludo Bijvoet is benoemd tot algemeen directeur Xenos, als opvolger van Francine van Dierendonck die in juni 2016 werd aangesteld. Bijvoet is een ervaren retailer en transformatiemanager die onder andere werkte als CEO en CFO bij Bakkersland Groep en als algemeen directeur van de 'hard goods'-divisie van het voormalige Vendex KBB. Barthold Boreel werd aangesteld als financieel en logistiek directeur: hij volgt Esther Vosbeek op, die sinds augustus 2014 financieel directeur was. Boreel was onder meer CFO/COO bij O’Neill Europe en CFO bij Dexcom (Dixons, Dynabyte, T for Telecom).