Nieuwe directie voor Xenos | RetailDetail

Nieuwe directie voor Xenos

Nieuwe directie voor Xenos
Shutterstock.com

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.


Familie Blokker zet Xenos verder

De transactie was al aangekondigd op 13 maart: Casa neemt circa 110 winkelpanden van Xenos over van Blokker Holding, om ze om te bouwen naar de Casa-formule, die zo haar weg vindt naar de Nederlandse markt. Eerder had de keten ook al de Duitse activiteiten van de hand gedaan. De resterende Xenoswinkels worden buiten Blokker Holding voortgezet in eigendom van de familie Blokker, onder een nieuwe directie.

 

Ludo Bijvoet is benoemd tot algemeen directeur Xenos, als opvolger van Francine van Dierendonck die in juni 2016 werd aangesteld. Bijvoet is een ervaren retailer en transformatiemanager die onder andere werkte als CEO en CFO bij Bakkersland Groep en als algemeen directeur van de 'hard goods'-divisie van het voormalige Vendex KBB. Barthold Boreel werd aangesteld als financieel en logistiek directeur: hij volgt Esther Vosbeek op, die sinds augustus 2014 financieel directeur was. Boreel was onder meer CFO/COO bij O’Neill Europe en CFO bij Dexcom (Dixons, Dynabyte, T for Telecom).

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.