Nieuwe directie voor Xenos | RetailDetail

Nieuwe directie voor Xenos

Nieuwe directie voor Xenos
Shutterstock.com

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.


Familie Blokker zet Xenos verder

De transactie was al aangekondigd op 13 maart: Casa neemt circa 110 winkelpanden van Xenos over van Blokker Holding, om ze om te bouwen naar de Casa-formule, die zo haar weg vindt naar de Nederlandse markt. Eerder had de keten ook al de Duitse activiteiten van de hand gedaan. De resterende Xenoswinkels worden buiten Blokker Holding voortgezet in eigendom van de familie Blokker, onder een nieuwe directie.

 

Ludo Bijvoet is benoemd tot algemeen directeur Xenos, als opvolger van Francine van Dierendonck die in juni 2016 werd aangesteld. Bijvoet is een ervaren retailer en transformatiemanager die onder andere werkte als CEO en CFO bij Bakkersland Groep en als algemeen directeur van de 'hard goods'-divisie van het voormalige Vendex KBB. Barthold Boreel werd aangesteld als financieel en logistiek directeur: hij volgt Esther Vosbeek op, die sinds augustus 2014 financieel directeur was. Boreel was onder meer CFO/COO bij O’Neill Europe en CFO bij Dexcom (Dixons, Dynabyte, T for Telecom).

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.