Nieuwe eigenaar voor brillenketen Hans Anders

Nieuwe eigenaar voor brillenketen Hans Anders

Optiekketen Hans Anders heeft in investeringsfonds 3i een nieuwe eigenaar gevonden. Alpha en Alpinvest, twee andere investeringsfondsen, waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe eigenaar voor Hans Anders.

200 miljoen euro

3i legt nu ongeveer 200 miljoen euro op tafel voor de aandelen van de brillenverkoper en ook het huidige management onder leiding van algemeen directeur Remco Boerefijn, investeert in de nieuwe structuur. “We willen met Hans Anders blijven groeien in de bestaande markten en ook nieuwe markten opzoeken, op eigen kracht of via overnames. Beide scenarios zijn mogelijk”, zegt 3i-vennoot Robert Van Goethem.

 

Alpha en Alpinvest zullen alvast tevreden zijn eindelijk een overnemer te hebben gevonden voor Hans Anders. In maart van 2016 deden ze al een (gefaalde) poging om de keten te verkopen en ook een tweede poging op het einde van 2016 was niet succesvol. Telkens knapten de geïnteresseerden af op de hoge vraagprijs, toen nog ongeveer 300 miljoen euro.

 

Expansie

Met 3i krijgt Hans Anders een eigenaar die al heel wat ervaring heeft in het discountsegment, want het is ook al eigenaar van Action en de fitnessketen Basic-Fit, die zich allebei richten op de onderkant van de markt.

 

Onder de nieuwe eigenaar zal er alvast verder worden gegaan met de expansieplannen. Hans Anders heeft momenteel al 456 winkels in Nederland, Frankrijk, België en Zweden en tegen het einde van dit jaar moeten dat er minimum 475 zijn. Vorig jaar kwamen er in België negen nieuwe winkels bij en ook dit jaar moet dat tempo aangehouden worden.

 

Daarnaast zal Hans Anders ook investeren in het renoveren van de bestaande winkels. De keten wil in de toekomst dan ook meer de aandacht leggen op de verkoop van merken en niet enkel op het discountimago.