Nieuwe foodinvasie in Amsterdams Centraal Station | RetailDetail

Nieuwe foodinvasie in Amsterdams Centraal Station

Nieuwe foodinvasie in Amsterdams Centraal Station

Vanaf 1 juni doen op het Centraal Station van Amsterdam een aantal nieuwe foodconcepten hun intrede. De NS wil immers zelf minder foodservice activiteiten uitbaten en zette daarom de deur open voor externe huurders.

60 procent extern

De eerste ondernemers die daar op gingen zijn Wagamama, Chocolate Company en de Belgische formules Exki en De Burgerij. In de toekomst moet op grote stations 60 procent van de activiteiten ingevuld worden door externe huurders, de rest blijft in handen van de NS.

 

In dat opzicht hebben bepaalde delen van het Centraal Station een nieuwe inrichting gekregen. In de nieuwe IJ-hal zal voornamelijk de focus liggen op horeca: hier openen het Belgische Exki en Wagamama een vestiging. Er is ook een AH to go en een Starbucks te vinden. Het Belgische hamburgerconcept De Burgerij opent in de IJ-hal dan weer zijn eerste buitenlandse vestiging.

 

In de westelijke passage zal de Chocolate Company zijn eerste vestiging in een station openen. Daar zijn ook winkels van AKO, Sissy Boy, Swarovski en meer te vinden. De nieuwe huurders zullen vanaf 1 juni stapsgewijs hun intrek nemen in het Centraal Station.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.