Nieuwe foodinvasie in Amsterdams Centraal Station

Nieuwe foodinvasie in Amsterdams Centraal Station

Vanaf 1 juni doen op het Centraal Station van Amsterdam een aantal nieuwe foodconcepten hun intrede. De NS wil immers zelf minder foodservice activiteiten uitbaten en zette daarom de deur open voor externe huurders.

60 procent extern

De eerste ondernemers die daar op gingen zijn Wagamama, Chocolate Company en de Belgische formules Exki en De Burgerij. In de toekomst moet op grote stations 60 procent van de activiteiten ingevuld worden door externe huurders, de rest blijft in handen van de NS.

 

In dat opzicht hebben bepaalde delen van het Centraal Station een nieuwe inrichting gekregen. In de nieuwe IJ-hal zal voornamelijk de focus liggen op horeca: hier openen het Belgische Exki en Wagamama een vestiging. Er is ook een AH to go en een Starbucks te vinden. Het Belgische hamburgerconcept De Burgerij opent in de IJ-hal dan weer zijn eerste buitenlandse vestiging.

 

In de westelijke passage zal de Chocolate Company zijn eerste vestiging in een station openen. Daar zijn ook winkels van AKO, Sissy Boy, Swarovski en meer te vinden. De nieuwe huurders zullen vanaf 1 juni stapsgewijs hun intrek nemen in het Centraal Station.

Tags: