Nieuwe formule Vomar draait goed

Nieuwe formule Vomar draait goed

Vomar Rood, de nieuwe formule van Vomar, doet het goed: volgens directeur Aart van Haren zijn de resultaten van de eerste winkels "bemoedigend" en geven klanten er meer uit dan bij winkels van het oude concept.

Meer vers verkocht

Van Haren stelt dat de omzet van de drie winkels die al werken via het nieuwe concept tussen 10 en 20 procent hoger ligt dan bij de andere winkels. "We verkopen aanzienlijk meer volume en dat komt omdat zowel het aantal klanten als de gemiddelde besteding omhoog zijn gegaan", zegt hij.

 

Vooral groenten en fruit doen het in de nieuwe formule goed: gemiddeld zijn de producten er 12 procent goedkoper, maar toch is de totale omzet van verse producten 3 procent hoger dan in de oude formule. De rest van het assortiment wordt nog aangepakt: dat is bij Vomar Rood een stuk kleiner, maar er worden ongeveer 150 producten terug toegevoegd, nadat klanten er zelf om vroegen.

 

Begin september opent een vierde winkel van Vomar Rood in De Meer. Daar zal nieuwe signalisatie getest worden. Dit jaar zullen er nog drie tot vier nieuwe winkels van Vomar Rood volgen. Pas daarna wordt er beslist of de formule blijft bestaan.

Tags: