Nieuwe Intertoys moet draaien rond beleving

Nieuwe Intertoys moet draaien rond beleving
Shutterstock.com

De nieuwe eigenaar van Intertoys zet vol in op innovatie en beleving. Zo komen er 'escaperooms' in de grote winkels en kunnen klanten voor speciale gelegenheden binnenkort ook speelgoed huren.

 

E-commerce

Intertoys, sinds vrijdag in handen van Green Swan, moet in de eerste plaats werk maken van digitalisatie. De topman van de nieuwe eigenaar, Paulo Andrez, wil fors investeren in de online verkoop. “We denken dat we met innovatie en de samenwerking met onze andere winkels uit de groep Intertoys tot een groot succes kunnen maken. Via e-commerce kunnen we leveren vanuit de winkels zelf, maar ook rechtstreeks vanuit de centrale magazijnen.”

 

Naast innovatie pleit Andrez voor beleving: “We gaan niet meer alleen speelgoed verkopen”, zegt hij. “Voor kinderfeestjes moeten klanten spullen bijvoorbeeld kunnen huren. Daarnaast komen er in de grote filialen escaperooms, zodat de kinderen in de winkel plezier kunnen hebben.”

 

Sinds vorig jaar bouwt de Portugese investeerder Green Swan gestaag aan een speelgoedimperium. Het concern heeft intussen winkels in België, Frankrijk, Luxemburg, Portugal, Spanje, Zwitserland en nu dus ook Nederland. Door de overname van Intertoys is de groep nu de grootste speelgoedverkoper van Europa.