Nieuwe kandidaat-koper voor Hema

Hema winkel in Amsterdam
Shutterstock.com

De interesse van investeerders voor warenhuisketen Hema lijkt groot: nu meldt zich ook het Amerikaanse investeringsfonds Flacks Group als potentiële koper. Dat fonds kijkt bovendien ook naar andere ketens in de Benelux.

 

"Erg geïnteresseerd"

"We kijken naar middelgrote bedrijven in de retail in de Benelux met een omzet van tussen de 250 miljoen en 2 miljard euro. We zijn dus erg geïnteresseerd in Hema", bevestigt Russell Goldman van durfkapitalist Flacks Group uit Miami in De Telegraaf. "We zijn van plan om de komende twaalf tot achttien maanden een bod te doen op een retailbedrijf." Het fonds heeft zo’n 300 miljoen euro aan eigen vermogen om te investeren en kijkt ook naar andere ketens: “Bedrijven als Blokker, Intertoys, Big Bazaar en Beter Bed zijn serieuze opties.”
 

Hema kwam half juni in handen van zijn schuldeisers: een groot deel van de (hoge) schulden werd omgezet in aandelen. Daardoor was de rol van eigenaar Marcel Boekhoorn uitgespeeld. De nieuwe eigenaren hebben de retailketen meteen in de etalage gezet, en daarna bleek al gauw dat er grote interesse is voor het bedrijf.

 

Zo heeft Michiel Witteveen van Mirage Retail, de groep boven Blokker, bevestigd dat hij een bod heeft uitgebracht op Hema. Ook Ahold Delhaize zou interesse hebben. Daarnaast is er sprake van investeringsmaatschappij Parcom. Supermarktketen Jumbo, die nauw samenwerkt met Hema, ziet een overname niet zitten.