Nieuwe staatssecretaris moet grensondernemers redden | RetailDetail

Nieuwe staatssecretaris moet grensondernemers redden

Nieuwe staatssecretaris moet grensondernemers redden

Detailhandel Nederland heeft aan de nieuwe staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, gevraagd om de accijnsverhogingen terug te draaien om zo de ondernemers in de grensgebieden te redden. Die zien hun omzetten immers teruglopen.

"Geen tijd te verliezen"

"De nieuwe staatssecretaris moet meteen aan de slag met de geplande kabinetsevaluatie van de gevolgen van de accijnsverhogingen. Deze is door de vorige staatssecretaris pas laat, einde mei, geagendeerd. Uit deze kabinetsevaluatie zal blijken dat de kosten als gevolg van de accijnsverhogingen hoger zijn dan de opbrengsten", zegt Sander van Golberdingen, directeur van Detailhandel Nederland in een persbericht.

 

Veel ondernemers die tegen de grens met Duitsland of België werken, moeten met lede ogen toezien hoe de consument de grens over trekt om brandstof, tabak en alcohol te kopen. Door de accijnsverhogingen in Nederland zijn die producten in de buurlanden immers een stuk goedkoper. Daarnaast heeft de btw-verhoging er voor gezorgd dat ook andere producten voordeliger te vinden zijn in de buurlanden.


De NSO, de brancheorganisatie voor gemaks- en tabakswinkels, zegt dat uit de eerste cijfers blijkt dat de extra inkomsten uit belastingen door de verhoogde accijnzen er helemaal niet zijn. De Nederlandse regering had gerekend op extra inkomsten ter waarde van 371 miljoen euro, maar in 2013 zou er net 7 miljoen euro minder zijn binnengekomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.