Nieuwe voedingshal en luxewarenhuis in Amsterdam | RetailDetail

Nieuwe voedingshal en luxewarenhuis in Amsterdam

Nieuwe voedingshal en luxewarenhuis in Amsterdam

In september 2016 opent ondernemer Frans van der Kraan een nieuw luxewarenhuis in Amsterdam, voorafgegaan door een grote voedingshal in mei van volgend jaar. Van der Kraan was in het verleden nog verkoopdirecteur bij V&D.

Nood aan luxe

De grote voedingshal krijgt zijn plaats aan de Nes en de Brakke Grond in Amsterdam, waar in de zeventiende eeuw de Vleeshal gevestigd was. Klanten zullen er maaltijden kunnen eten of afhalen en er zal ook een permanente markt komen. Op de bovenste verdieping komt bovendien een restaurant.

 

Het nieuwe warenhuis, dat opent onder de naam Haussmann, zal een plek krijgen op de plaats van het Fortisgebouw op het Rokin, tussen het gebouw van NRC en de toekomstige Marks & Spencer. In het warenhuis zullen voornamelijk producten verkocht worden uit het hogere segment, zoals kledij van Chanel en Valentino. Om ook een jonger publiek aan te trekken, zal er ook eigentijdse en betaalbare mode te vinden zijn.

 

Volgens Van der Kraan heeft Amsterdam nood aan dit type warenhuis. "Door het verloren gaan van Metz en de Bonneterie zijn de Nederlandse bestedingen in het luxesegment de helft van bestedingen in New York of Barcelona, terwijl de uitgaven aan vier- en vijfsterrenhotels op een internationaal gemiddelde liggen", zegt Van der Kraan aan Het Parool. Hij verwacht op jaarbasis ongeveer 1,4 miljoen klanten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.