Nieuwe voedingshal en luxewarenhuis in Amsterdam

Nieuwe voedingshal en luxewarenhuis in Amsterdam

In september 2016 opent ondernemer Frans van der Kraan een nieuw luxewarenhuis in Amsterdam, voorafgegaan door een grote voedingshal in mei van volgend jaar. Van der Kraan was in het verleden nog verkoopdirecteur bij V&D.

Nood aan luxe

De grote voedingshal krijgt zijn plaats aan de Nes en de Brakke Grond in Amsterdam, waar in de zeventiende eeuw de Vleeshal gevestigd was. Klanten zullen er maaltijden kunnen eten of afhalen en er zal ook een permanente markt komen. Op de bovenste verdieping komt bovendien een restaurant.

 

Het nieuwe warenhuis, dat opent onder de naam Haussmann, zal een plek krijgen op de plaats van het Fortisgebouw op het Rokin, tussen het gebouw van NRC en de toekomstige Marks & Spencer. In het warenhuis zullen voornamelijk producten verkocht worden uit het hogere segment, zoals kledij van Chanel en Valentino. Om ook een jonger publiek aan te trekken, zal er ook eigentijdse en betaalbare mode te vinden zijn.

 

Volgens Van der Kraan heeft Amsterdam nood aan dit type warenhuis. "Door het verloren gaan van Metz en de Bonneterie zijn de Nederlandse bestedingen in het luxesegment de helft van bestedingen in New York of Barcelona, terwijl de uitgaven aan vier- en vijfsterrenhotels op een internationaal gemiddelde liggen", zegt Van der Kraan aan Het Parool. Hij verwacht op jaarbasis ongeveer 1,4 miljoen klanten.

Tags: