Nog geen duidelijkheid over lot Siebel

Nog geen duidelijkheid over lot Siebel
De 36 vestigingen van juweliersketen Siebel lijken ook vandaag op slot te blijven. De directie van de onderneming blijft ontkennen dat er sprake is van een faillissement, maar wil verder geen opheldering verschaffen over het lot van de keten en de werknemers.

Directie blijft zwijgen

Vrijdag sloten alle winkels van Siebel plotseling de deuren. Ook op zaterdag en maandag gingen de winkels niet open en voor dinsdag lijkt het er evenmin op dat deze situatie gaat veranderen.

 

De enige mogelijke informatie over de toekomst van de keten is afkomstig van de vakbonden: FNV Bondgenoten zegt aanwijzingen te hebben dat bij winkels de sloten op de deuren worden vervangen. Dat kan er op wijzen dat Siebel toch afstevent op een faillissement.

 

Meerdere jaren verlieslatend

Uit de jaarrekeningen van Siebel blijkt dat de onderneming al enkele jaren verlieslijdend is. Het bedrijf zelf houdt het bij de verklaring die afgelopen vrijdag ook online is geplaatst: "We beraden ons over de toekomst en zodra er informatie is zullen wij klanten en medewerkers informeren."

 

Juweliersketen Siebel is een onderneming met een geschiedenis van ruim honderd jaar. In 2008 nam NoorderHuys Participaties uit Joure een meerderheidsbelang in de organisatie.

Tags: