Notarisdienst HEMA voor de rechter gedaagd door notarisbond | RetailDetail

Notarisdienst HEMA voor de rechter gedaagd door notarisbond

Notarisdienst HEMA voor de rechter gedaagd door notarisbond

HEMA’s notarisdienst wordt voor de rechter gedaagd door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). De beroepsorganisatie wil meer duidelijkheid over de vraag of de notarisservice van de retailer in strijd is met de beroepsregels.

“Grenzen van innovatie”

“We willen weten waar de grenzen van innovatie liggen”, zegt woordvoerder Nora van Oostrom tegen het Parool. De tuchtzaak wordt aangespannen tegen het Amsterdamse notariskantoor Going Dutch, aangezien dat kantoor zich pas heeft aangesloten bij de online notarisdienst die Hema in oktober 2013 oprichtte. Het gaat niet specifiek om dit kantoor, “Maar het is onbegonnen werk om in alle arrondissementen tegen alle bij HEMA aangesloten notarissen een tuchtzaak te beginnen”, luidt het.

 

Consumenten kunnen bij de retailer online een samenlevingscontract of een testament opstellen, waarbij ze het concept per mail toegestuurd krijgen. Een aangesloten notariskantoor handelt vervolgens de juridische zaken af om de akte rechtsgeldig te maken. Notarissen voelen de concurrentie stijgen, omdat de totaalprijs voor een akte bij de Hema neerkomt op 125 euro. Dat is de helft minder dan bij een notaris. Het is nog niet bekend wanneer de tuchtzaak dient.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.