Notarisdienst HEMA voor de rechter gedaagd door notarisbond | RetailDetail

Notarisdienst HEMA voor de rechter gedaagd door notarisbond

Notarisdienst HEMA voor de rechter gedaagd door notarisbond

HEMA’s notarisdienst wordt voor de rechter gedaagd door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). De beroepsorganisatie wil meer duidelijkheid over de vraag of de notarisservice van de retailer in strijd is met de beroepsregels.

“Grenzen van innovatie”

“We willen weten waar de grenzen van innovatie liggen”, zegt woordvoerder Nora van Oostrom tegen het Parool. De tuchtzaak wordt aangespannen tegen het Amsterdamse notariskantoor Going Dutch, aangezien dat kantoor zich pas heeft aangesloten bij de online notarisdienst die Hema in oktober 2013 oprichtte. Het gaat niet specifiek om dit kantoor, “Maar het is onbegonnen werk om in alle arrondissementen tegen alle bij HEMA aangesloten notarissen een tuchtzaak te beginnen”, luidt het.

 

Consumenten kunnen bij de retailer online een samenlevingscontract of een testament opstellen, waarbij ze het concept per mail toegestuurd krijgen. Een aangesloten notariskantoor handelt vervolgens de juridische zaken af om de akte rechtsgeldig te maken. Notarissen voelen de concurrentie stijgen, omdat de totaalprijs voor een akte bij de Hema neerkomt op 125 euro. Dat is de helft minder dan bij een notaris. Het is nog niet bekend wanneer de tuchtzaak dient.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.