NS wil eigen vastgoed van de hand doen

NS wil eigen vastgoed van de hand doen

De NS wil een deel van zijn vastgoed afstoten en overlaten aan andere partijen. Momenteel wordt 40 procent van de werkzaamheden in stationswinkels uitgevoerd door personeel van NS, maar dat aandeel moet flink omlaag.

"Terug naar kernactiviteit"

"We gaan nadenken over een concept waarbij we minder zelf doen. Ik nodig retailers, vastgoedontwikkelaars en andere vervoerders uit om daarover met ons te komen praten. De stations zijn van iedereen", zegt NS-topman Timo Huges in een interview met het Financieele Dagblad.

 

De NS wil het vastgoed dan wel niet meer zelf beheren, maar zal nog wel toezien op de juiste invulling. Zo wil ze vermijden dat stations overspoeld worden door winkels met eenzelfde invulling. "Niemand wil dertien patatkramen naast elkaar, daar zullen we op toezien. Maar sommige panden en gronden kunnen we afstoten. Wij gaan terug naar onze kernactiviteit: de ­reiziger."

 

Deze week werd nog aangekondigd dat de NS de maximale boete van 3 miljoen euro heeft gekregen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu wegens het achterblijven van de klanttevredenheid.

Tags: