NS wil eigen vastgoed van de hand doen | RetailDetail

NS wil eigen vastgoed van de hand doen

NS wil eigen vastgoed van de hand doen

De NS wil een deel van zijn vastgoed afstoten en overlaten aan andere partijen. Momenteel wordt 40 procent van de werkzaamheden in stationswinkels uitgevoerd door personeel van NS, maar dat aandeel moet flink omlaag.

"Terug naar kernactiviteit"

"We gaan nadenken over een concept waarbij we minder zelf doen. Ik nodig retailers, vastgoedontwikkelaars en andere vervoerders uit om daarover met ons te komen praten. De stations zijn van iedereen", zegt NS-topman Timo Huges in een interview met het Financieele Dagblad.

 

De NS wil het vastgoed dan wel niet meer zelf beheren, maar zal nog wel toezien op de juiste invulling. Zo wil ze vermijden dat stations overspoeld worden door winkels met eenzelfde invulling. "Niemand wil dertien patatkramen naast elkaar, daar zullen we op toezien. Maar sommige panden en gronden kunnen we afstoten. Wij gaan terug naar onze kernactiviteit: de ­reiziger."

 

Deze week werd nog aangekondigd dat de NS de maximale boete van 3 miljoen euro heeft gekregen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu wegens het achterblijven van de klanttevredenheid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.