Nu ook virtuele Dash-knoppen op Amazon | RetailDetail

Nu ook virtuele Dash-knoppen op Amazon

Nu ook virtuele Dash-knoppen op Amazon

Amazon heeft Amazon Dash, de gadgets waarmee klanten met één druk op de knop een bepaald product kunnen bestellen, nu ook in virtuele vorm naar zijn website gebracht. Amazon doet voorstellen, maar klanten kunnen ook zelf versies toevoegen.

Gratis service

De nieuwe virtuele Dash-knoppen verschenen donderdag voor het eerst op Amazon. Ze worden op basis van recente aankopen gecreëerd en klanten kunnen vervolgens met één klik dat product opnieuw bestellen. Volgens Amazon kunnen de Dash-knoppen gemaakt worden voor tientallen miljoenen producten.

 

Daarnaast is het voor klanten ook mogelijk om zelf bepaalde knoppen toe te voegen. ‘Add to your Dash buttons’ is dan ook een nieuwe optie die voortaan te vinden is op productpagina’s. In tegenstelling tot de fysieke versies is het gebruik van een virtuele Dash-knop volledig gratis.

 

Amazon beweert overigens dat het nieuwe systeem er komt omwille van het succes van de fysieke Dash-knoppen en niet omdat het patent van Amazon op one-click aankopen dit jaar verloopt. Daardoor kunnen andere webshops binnenkort een gelijkaardig systeem invoeren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.