Nyenburgh neemt belang in Macintosh | RetailDetail

Nyenburgh neemt belang in Macintosh

Nyenburgh neemt belang in Macintosh

Uit een melding van de Autoriteit Financiële Markten blijkt dat investeringsbureau Nyenburgh een belang heeft genomen in modebedrijf Macintosh Retail Group. In eerdere berichten van Macintosh was er nochtans nog geen sprake van de investering.

Verschuivingen

Nyenburgh heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 3,59 procent bij Macintosh. Verder nieuws is er niet gekend over de aankoop van Nyenburgh.


Bij Macintosh zijn er de laatste maanden heel wat verschuivingen aan de gang, nadat het bedrijf besloot om enkel nog maar te focussen op zijn kernactiviteiten. Zo stootte het in oktober al zijn Britse activiteiten af, zoals de Britse afdeling van Brantano en de keten Jones Bootmaker.


Enkele weken later slaagde het er ook eindelijk in om woonwinkelketen Kwantum van de hand te doen. Dat stond al een tijdje in de etalage, maar de biedingen bleven onder de verwachtingen. Uiteindelijk was het Gilde Equity Management dat Kwantum overnam van Macintosh.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.