Ohne opent tweede Gentse vestiging

Ohne opent tweede Gentse vestiging

De verpakkingsvrije winkel slaat aan in Gent, zo blijkt twee jaar na de start van Ohne. Oprichters Sophie en Emmanuelle Deren openen daarom nu een tweede verkooppunt aan de andere kant van de stad. 

Duurzaam en lokaal

Ohne is een duurzaam winkelconcept dat voeding (brood, granen, groenten en fruit, beleg en zoveel meer) maar ook onderhoud- en verzorgingsproducten, keuken- en badkamergerief, zo veel mogelijk in bulkvorm aanbiedt. Klanten worden verondersteld om zelf herbruikbare potten of zakken mee te brengen naar de winkel.

 

Het initiatief beperkt zich echter niet tot een natuurlijk onverpakt verhaal. Ohne heeft ook de ambitie om een centrale plaats te worden voor producten uit Gent en omstreken. “Door in te zetten op de korte keten kan je een grote ecologische winst maken” verklaart Sophie. “Door goederen lokaal te produceren en te consumeren spaar je transportkilometers uit en maak je een hele verpakkingscyclus overbodig”. Voor goederen die niet lokaal verkrijgbaar zijn, gaan ze steevast voor de combinatie bulk en bio.

 

Het concept in de Steendam sloeg sinds de opening in mei 2015 dermate aan, dat Sophie en haar partners besloten om een tweede vestiging te openen. Die opent morgen, in de Elizabethlaan aan het Sint-Pietersstation. De tweede zaak is iets groter dan de eerste en voert een lichtjes verschillend assortiment. “Zo zal er naast ons 100% vegetarisch voedingsaanbod, meer plaats zijn voor non-food zoals keuken-en badkamergerief, bekers, tandenborstels… dit alles natuurlijk biologisch of lokaal geproduceerd”.