Ohne opent tweede Gentse vestiging | RetailDetail

Ohne opent tweede Gentse vestiging

Ohne opent tweede Gentse vestiging

De verpakkingsvrije winkel slaat aan in Gent, zo blijkt twee jaar na de start van Ohne. Oprichters Sophie en Emmanuelle Deren openen daarom nu een tweede verkooppunt aan de andere kant van de stad. 

Duurzaam en lokaal

Ohne is een duurzaam winkelconcept dat voeding (brood, granen, groenten en fruit, beleg en zoveel meer) maar ook onderhoud- en verzorgingsproducten, keuken- en badkamergerief, zo veel mogelijk in bulkvorm aanbiedt. Klanten worden verondersteld om zelf herbruikbare potten of zakken mee te brengen naar de winkel.

 

Het initiatief beperkt zich echter niet tot een natuurlijk onverpakt verhaal. Ohne heeft ook de ambitie om een centrale plaats te worden voor producten uit Gent en omstreken. “Door in te zetten op de korte keten kan je een grote ecologische winst maken” verklaart Sophie. “Door goederen lokaal te produceren en te consumeren spaar je transportkilometers uit en maak je een hele verpakkingscyclus overbodig”. Voor goederen die niet lokaal verkrijgbaar zijn, gaan ze steevast voor de combinatie bulk en bio.

 

Het concept in de Steendam sloeg sinds de opening in mei 2015 dermate aan, dat Sophie en haar partners besloten om een tweede vestiging te openen. Die opent morgen, in de Elizabethlaan aan het Sint-Pietersstation. De tweede zaak is iets groter dan de eerste en voert een lichtjes verschillend assortiment. “Zo zal er naast ons 100% vegetarisch voedingsaanbod, meer plaats zijn voor non-food zoals keuken-en badkamergerief, bekers, tandenborstels… dit alles natuurlijk biologisch of lokaal geproduceerd”.

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.