Ombouw Bart Smit in België stopgezet | RetailDetail

Ombouw Bart Smit in België stopgezet

Ombouw Bart Smit in België stopgezet

Blokker Holding heeft besloten om de ombouw van de speelgoedwinkels van Bart Smit naar Intertoys in België voorlopig stil te leggen. Dat tweede merk is immers nog onvoldoende bekend in België.

Relatief onbekend

“Er is meer tijd en voorbereiding nodig voor het laden van het in België nog relatief onbekende merk Intertoys”, zegt een woordvoerder van Blokker Holding aan het Nederlandse FD. Voor 1 juli zal nu beslist worden of de ombouw dit najaar toch zal plaatsvinden, of dat de winkels gewoon onder de vlag van Bart Smit blijven werken. Als de vernieuwing er komt, dan zal die voor 1 oktober afgerond worden.

 

Blokker Holding maakte vorig jaar bekend dat alle speelgoedwinkels van de groep onder het merk Intertoys zouden gaan werken. De andere twee ketens, Toys XL en Bart Smit, verdwijnen daarbij volledig uit het straatbeeld. Dat moet voor een grote kostenbesparing zorgen en een betere concurrentiepositie opleveren ten opzichte van online spelers.

 

Die ombouw verloopt ook in Nederland niet zonder slag of stoot, want daar hebben een aantal franchisenemers van Intertoys protest aangetekend, omdat ze niet willen dat er nog een Intertoys in hun verzorgingsgebied verschijnt. Momenteel zijn 17 van de in totaal 150 Nederlandse filialen van Bart Smit nog niet omgebouwd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.