Ombouw Bart Smit in België stopgezet

Ombouw Bart Smit in België stopgezet

Blokker Holding heeft besloten om de ombouw van de speelgoedwinkels van Bart Smit naar Intertoys in België voorlopig stil te leggen. Dat tweede merk is immers nog onvoldoende bekend in België.

Relatief onbekend

“Er is meer tijd en voorbereiding nodig voor het laden van het in België nog relatief onbekende merk Intertoys”, zegt een woordvoerder van Blokker Holding aan het Nederlandse FD. Voor 1 juli zal nu beslist worden of de ombouw dit najaar toch zal plaatsvinden, of dat de winkels gewoon onder de vlag van Bart Smit blijven werken. Als de vernieuwing er komt, dan zal die voor 1 oktober afgerond worden.

 

Blokker Holding maakte vorig jaar bekend dat alle speelgoedwinkels van de groep onder het merk Intertoys zouden gaan werken. De andere twee ketens, Toys XL en Bart Smit, verdwijnen daarbij volledig uit het straatbeeld. Dat moet voor een grote kostenbesparing zorgen en een betere concurrentiepositie opleveren ten opzichte van online spelers.

 

Die ombouw verloopt ook in Nederland niet zonder slag of stoot, want daar hebben een aantal franchisenemers van Intertoys protest aangetekend, omdat ze niet willen dat er nog een Intertoys in hun verzorgingsgebied verschijnt. Momenteel zijn 17 van de in totaal 150 Nederlandse filialen van Bart Smit nog niet omgebouwd.