Omzet daalt licht bij Procter & Gamble | RetailDetail

Omzet daalt licht bij Procter & Gamble

Omzet daalt licht bij Procter & Gamble
Shutterstock

Procter & Gamble heeft in het derde kwartaal van zijn boekjaar 2016/2017 opnieuw magere resultaten getoond. Op autonome basis steeg de omzet nog wel met 1%, maar de netto-omzet ging er met 1% op achteruit.

Daling bij scheermesjes

Die netto-omzet kwam in het derde kwartaal uit op 15,6 miljard dollar (14,3 miljard euro). Zonder wisselkoerseffecten, die een negatieve impact hadden van 2%, steeg de omzet wel met 1%. De prijzen en het verkochte volume bleven in het derde kwartaal stabiel ten opzichte van een jaar eerder.

 

De grootste groei binnen Procter & Gamble was te vinden bij de gezondheidsproducten: daar steeg de omzet op organische basis met 6%. Ook het verkochte volume ging er met 4% op vooruit. Tot deze tak behoren onder andere de tandverzorgingsproducten van Oral.

 

Binnen de categorie Grooming waren de cijfers minder positief, met een omzetdaling van 6%. Die daling was het effect van sterke concurrentie in de Verenigde Staten, waar de verkoop van scheermesjes en scheerschuim terugviel. Innovaties op vlak van scheerapparaten zorgden er dan weer voor dat Braun met 9% groeide.

 

Procter & Gamble hoopt over het hele boekjaar een autonome groei van 2 tot 3% te behalen. Momenteel haalt het die doelstelling net. Het bedrijf probeert al een tijdje terug aan te knopen met groei, maar het slaagt daar niet helemaal in. Zo deed het onlangs een aantal cosmeticamerken van de hand en heeft het al meer dan negen miljard euro aan kosten bespaard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.