Omzet detailhandel toont licht herstel | RetailDetail

Omzet detailhandel toont licht herstel

Omzet detailhandel toont licht herstel
Nederlandse winkels hebben in november vorig jaar 0,9 procent minder omzet geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit betekent wel een verbetering ten opzichte van de voorgaande maand.

E-commerce groeit weer 7%

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) profiteerden bijna alle branches van het herstel, alleen verkopers van woninginrichtingsartikelen (-4%) zaten extra in de min ten opzichte van oktober. Modezaken en textielsupermarkten zagen hun verkopen dan weer met respectievelijk 2 en 3 procent zagen toenemen. Supermarkten en speciaalzaken groeiden 1%, drogisterijen 0,2%.

 

Winkeliers in consumentenelektronica (-4,4%), huishoudelijke artikelen (-2,8%) en doe-het-zelfartikelen (-2,8%) laten nog geen positieve ontwikkeling zien, maar weten het omzetverlies wel te beperken in vergelijking met eerdere maanden. Webwinkeliers en postorderbedrijven boekten een omzetstijging van 7%.

 

De prijzen lagen op hetzelfde niveau als een jaar eerder, maar consumenten kochten in volume 0,9% minder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.