Omzet Macintosh kent kleine groei in eerste kwartaal | RetailDetail

Omzet Macintosh kent kleine groei in eerste kwartaal

Omzet Macintosh kent kleine groei in eerste kwartaal

De omzet van de Macintosh Retail Group is in het eerste kwartaal van 2015 gestegen van 184,4 miljoen euro naar 185,8 miljoen euro. Binnen het segment Fashion was er wel sprake van een omzetdaling.

"Druk op omzet en marge"

"In het eerste kwartaal waren de schoenenformules in Nederland en België genoodzaakt om, net als de hele markt, de voorraden uit het slechte winterseizoen op te ruimen. Dit ging gepaard met acties met lagere verkoopprijzen, vooral ook in kleding, en leidde tot omzet- en margedruk. [...] De winkels waar de vernieuwde winkelconcepten van Manfield (12) en Young Fashion (3) werden geïntroduceerd deden het duidelijk beter dan vorig jaar. Dit biedt vertrouwen voor de toekomst", zegt CEO Kurt Staelens in een persbericht.

 

Het segment Fashion Benelux Core haalde in het eerste kwartaal van 2015 een omzet van 80,7 miljoen euro, toch wat minder dan de 83 miljoen euro van in 2014. Het marktaandeel van Fashion NL steeg wel met 1,5% naar 13,7 procent, terwijl er in België een minieme groei van 0,1% naar 8,6 procent was. In het Verenigd Koninkrijk werd er wel een hogere modeomzet geboekt: die steeg van 45,7 miljoen euro naar 48,5 miljoen euro.

 

Macintosh Retail Group heeft onlangs een nieuwe strategie aangenomen waarbij het bedrijf zich vooral concentreert op Fashion Benelux. De andere activiteiten, zoals Kwantum, worden daarbij van de hand gedaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.