Omzet Makro Nederland blijft steken

Omzet Makro Nederland blijft steken
Makro heeft zijn omzet in Nederland zien stagneren. De dochteronderneming van het Duitse Metro-concern kwam net als in 2010 uit op een omzet van 1,2 miljard euro.

Redenen voor de omzetontwikkeling worden niet gegeven, al zal de algehele malaise in grote delen van de detailhandel in Nederland ongetwijfeld een rol spelen. Het bedrijf zegt echter wel positief te zijn over de activiteiten voor de horeca: hierin werd 6,1% meer omzet geboekt. Exacte cijfers daarover maakt het bedrijf echter niet bekend, behalve dat de horeca goed is voor een 'substantieel deel' van de totale omzet van het bedrijf.

 

Voor komend jaar zet Makro sterk in op multi-channel retailing: in de loop van dit jaar moet het mogelijk worden om bestellingen online door te geven. Tevens wordt het thuisbezorgen bij ondernemers sterk gestimuleerd. Makro is in Nederland alleen toegankelijk voor bedrijven en instellingen met een lidkaart. In de detailhandel wordt de keten desalniettemin vaak gezien als een concurrent, omdat veel ondernemers ook hun privé-boodschappen doen bij Makro.

Tags: