Omzet Makro Nederland blijft steken | RetailDetail

Omzet Makro Nederland blijft steken

Omzet Makro Nederland blijft steken
Makro heeft zijn omzet in Nederland zien stagneren. De dochteronderneming van het Duitse Metro-concern kwam net als in 2010 uit op een omzet van 1,2 miljard euro.

Redenen voor de omzetontwikkeling worden niet gegeven, al zal de algehele malaise in grote delen van de detailhandel in Nederland ongetwijfeld een rol spelen. Het bedrijf zegt echter wel positief te zijn over de activiteiten voor de horeca: hierin werd 6,1% meer omzet geboekt. Exacte cijfers daarover maakt het bedrijf echter niet bekend, behalve dat de horeca goed is voor een 'substantieel deel' van de totale omzet van het bedrijf.

 

Voor komend jaar zet Makro sterk in op multi-channel retailing: in de loop van dit jaar moet het mogelijk worden om bestellingen online door te geven. Tevens wordt het thuisbezorgen bij ondernemers sterk gestimuleerd. Makro is in Nederland alleen toegankelijk voor bedrijven en instellingen met een lidkaart. In de detailhandel wordt de keten desalniettemin vaak gezien als een concurrent, omdat veel ondernemers ook hun privé-boodschappen doen bij Makro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Amazon zoekt extra besparingen bij producenten

21/03/2018

Amazon wil besparen en gaat daarom producenten sneller logistieke kosten aanrekenen. Tot nu toe nam de Amerikaanse online retailer die kosten vaak op zich, maar dat blijkt niet langer rendabel.

Deense discounter Normal naar Nederland

21/03/2018

De Deense discountketen Normal komt naar Nederland: de eerste Nederlandse winkel opent in mei de deuren in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. De keten voert een gelijkaardig concept als dat van Action.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Back to top