Omzet Primera gestegen

Omzet Primera gestegen

In het derde kwartaal is de omzet van winkelketen Primera met ruim zeven procent gestegen. Ook het aantal klanten kende een stijging van een procent. In de resultaten zijn de 12 onlangs geopende winkels niet opgenomen.

Stijging omwille van accijnzen

De totale omzet van tabak bij Primera steeg met drie procent, gedeeltelijk omwille van de hogere accijnzen sinds januari van dit jaar. Bij shag alleen was er sprake van een stijging van 15 procent, terwijl ook de elektronische sigaret steeds populairder wordt. Daardoor steeg de verkoop bij rokersbenodigdheden met 49 procent. Primera verwacht dat de markt van de elektronische sigaret nog verder zal blijven groeien.

 

De omzet uit loterijen groeide met vier procent, maar vooral het laatste kwartaal zal voor dit segment belangrijk worden, omwille van de vele cadeauproducten van de loterijen en de Oudejaarsloterij.

 

Dalende omzet wenskaarten en boeken

De omzet van wenskaarten is met vier procent gezakt, voornamelijk omdat klanten minder dure kaarten kopen. Het aantal verkochte kaarten blijft dus ongeveer gelijk. Verwacht wordt dat de verkoop van kerstkaarten voor betere cijfers zal zorgen in het vierde kwartaal. De omzet van cadeaukaarten steeg dan weer met 39 procent.

 

De verkoop van tijdschriften daalde met twee procent, terwijl die van boeken zelfs met elf procent daalde, voornamelijk door het ontbreken van grote bestellers in vergelijking met het derde kwartaal van 2012.

Tags: