Omzet Primera gestegen | RetailDetail

Omzet Primera gestegen

Omzet Primera gestegen

In het derde kwartaal is de omzet van winkelketen Primera met ruim zeven procent gestegen. Ook het aantal klanten kende een stijging van een procent. In de resultaten zijn de 12 onlangs geopende winkels niet opgenomen.

Stijging omwille van accijnzen

De totale omzet van tabak bij Primera steeg met drie procent, gedeeltelijk omwille van de hogere accijnzen sinds januari van dit jaar. Bij shag alleen was er sprake van een stijging van 15 procent, terwijl ook de elektronische sigaret steeds populairder wordt. Daardoor steeg de verkoop bij rokersbenodigdheden met 49 procent. Primera verwacht dat de markt van de elektronische sigaret nog verder zal blijven groeien.

 

De omzet uit loterijen groeide met vier procent, maar vooral het laatste kwartaal zal voor dit segment belangrijk worden, omwille van de vele cadeauproducten van de loterijen en de Oudejaarsloterij.

 

Dalende omzet wenskaarten en boeken

De omzet van wenskaarten is met vier procent gezakt, voornamelijk omdat klanten minder dure kaarten kopen. Het aantal verkochte kaarten blijft dus ongeveer gelijk. Verwacht wordt dat de verkoop van kerstkaarten voor betere cijfers zal zorgen in het vierde kwartaal. De omzet van cadeaukaarten steeg dan weer met 39 procent.

 

De verkoop van tijdschriften daalde met twee procent, terwijl die van boeken zelfs met elf procent daalde, voornamelijk door het ontbreken van grote bestellers in vergelijking met het derde kwartaal van 2012.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.