Onderhandelingen Intertoys in laatste rechte lijn

Shutterstock

De curatoren van de failliete Nederlandse speelgoedketen Intertoys voeren “vergevorderde onderhandelingen” met één kandidaat-overnemer. Die zou de helft van de zowat 300 eigen winkels sluiten en 1300 van de 3100 banen behouden.

 

Koper deze week nog bekend

 

Maakt de vorige week failliet verklaarde speelgoedketen Intertoys een doorstart en, zo ja, onder wiens vleugels en met hoeveel winkels? Het antwoord op die vragen zouden we deze week nog moeten krijgen, aldus een woordvoerder van de failliete keten.

 

Er zouden zich vier kandidaten hebben aangediend: een groep rond een aantal franchisers (de honderd franchisewinkels zijn niet in het faillissement betrokken), de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan (die vorig jaar de Spaanse en Portugese winkels van Toys ‘R’ Us overnam, begin dit jaar Maxi Toys overkocht van Blokker en vorige week ook de Belgische speelgoedketen Bart Smit in handen kreeg) en twee investeringsmaatschappijen, waarvan de naam niet bekend is.

 

Nu meldt het Nederlandse persbureau ANP dat de curatoren van Intertoys in “vergevorderde onderhandelingen” zijn met één topkandidaat. Die zou een doorstart willen maken met zo’n 150 winkels en daarbij 1300 van de 3100 banen redden. Of dat de franchisers zijn of een investeringsfonds, is voorlopig nog niet bekend gemaakt.