Ondernemers C1000 in beroep tegen vonnis

Ondernemers C1000 in beroep tegen vonnis

De groep C1000-ondernemers die een rechtszaak hadden aangespannen tegen Albert Heijn en Jumbo hebben besloten om in beroep te gaan tegen het vonnis. Vorige week kregen ze nog ongelijk van de rechter.

"Niet mee eens"

"We gaan inderdaad in beroep", bevestigt André Mulder van de Vereniging C1000. "Wij vinden dat de huurovereenkomst en de franchiseovereenkomst niet los van elkaar kunnen worden gezien. Ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De rechter heeft die twee toch uit elkaar gehaald en daar zijn we het niet mee eens."


De ondernemers hadden een kort geding aangespannen tegen Albert Heijn en Jumbo, waarin ze vroegen om inzicht te krijgen in bepaalde documenten. Zo wilden ze onder andere de huurovereenkomst inkijken, maar de rechter oordeelde dat de ondernemers ervan mochten uitgaan dat die bij de overgang van Jumbo naar Albert Heijn niet was gewijzigd. Bij andere documenten was er volgens de rechter mogelijk ook sprake van het vrijgeven van gevoelige informatie, iets waartoe de bedrijven niet konden worden gedwongen.

Tags: