Ondernemers C1000 in beroep tegen vonnis | RetailDetail

Ondernemers C1000 in beroep tegen vonnis

Ondernemers C1000 in beroep tegen vonnis

De groep C1000-ondernemers die een rechtszaak hadden aangespannen tegen Albert Heijn en Jumbo hebben besloten om in beroep te gaan tegen het vonnis. Vorige week kregen ze nog ongelijk van de rechter.

"Niet mee eens"

"We gaan inderdaad in beroep", bevestigt André Mulder van de Vereniging C1000. "Wij vinden dat de huurovereenkomst en de franchiseovereenkomst niet los van elkaar kunnen worden gezien. Ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De rechter heeft die twee toch uit elkaar gehaald en daar zijn we het niet mee eens."


De ondernemers hadden een kort geding aangespannen tegen Albert Heijn en Jumbo, waarin ze vroegen om inzicht te krijgen in bepaalde documenten. Zo wilden ze onder andere de huurovereenkomst inkijken, maar de rechter oordeelde dat de ondernemers ervan mochten uitgaan dat die bij de overgang van Jumbo naar Albert Heijn niet was gewijzigd. Bij andere documenten was er volgens de rechter mogelijk ook sprake van het vrijgeven van gevoelige informatie, iets waartoe de bedrijven niet konden worden gedwongen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.