Ondernemers C1000 in beroep tegen vonnis | RetailDetail

Ondernemers C1000 in beroep tegen vonnis

Ondernemers C1000 in beroep tegen vonnis

De groep C1000-ondernemers die een rechtszaak hadden aangespannen tegen Albert Heijn en Jumbo hebben besloten om in beroep te gaan tegen het vonnis. Vorige week kregen ze nog ongelijk van de rechter.

"Niet mee eens"

"We gaan inderdaad in beroep", bevestigt André Mulder van de Vereniging C1000. "Wij vinden dat de huurovereenkomst en de franchiseovereenkomst niet los van elkaar kunnen worden gezien. Ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De rechter heeft die twee toch uit elkaar gehaald en daar zijn we het niet mee eens."


De ondernemers hadden een kort geding aangespannen tegen Albert Heijn en Jumbo, waarin ze vroegen om inzicht te krijgen in bepaalde documenten. Zo wilden ze onder andere de huurovereenkomst inkijken, maar de rechter oordeelde dat de ondernemers ervan mochten uitgaan dat die bij de overgang van Jumbo naar Albert Heijn niet was gewijzigd. Bij andere documenten was er volgens de rechter mogelijk ook sprake van het vrijgeven van gevoelige informatie, iets waartoe de bedrijven niet konden worden gedwongen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.