Ondernemers zien 2016 positief tegemoet | RetailDetail

Ondernemers zien 2016 positief tegemoet

Ondernemers zien 2016 positief tegemoet

Ondernemers die rechtstreeks aan de consument leveren hebben een goed oog op de omzet in het jaar 2016. Over de verschillende branches heen zien ze allemaal de omzet stijgen volgend jaar. Vooral bij supermarkten en warenhuizen is het gevoel positief.

Retailers positiever dan gemiddeld bedrijfsleven

46 procent van de retailers verwacht dat de omzet in 2016 zal stijgen. Daarmee doet de detailhandel het stukken beter dan het gemiddelde van 28 procent over het hele bedrijfsleven. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek. Het optimisme van retailers is het gevolg van een gestegen consumentenvertrouwen en de stijging van de consumptie bij huishoudens.


Als de retailers nog eens worden onderverdeeld in verschillende sectoren, dan valt op dat vooral bij supermarkten en warenhuizen de ondernemers positief zijn. Daar verwacht meer dan 60 procent een omzetstijging. Bij de consumentenelektronica ligt dat aantal net boven 40 procent.


Binnen de horeca zijn het vooral verhuurders van onder andere vakantiehuisjes en de hotels die het komende jaar positief tegemoet gaan. Meer dan de helft denkt aan een omzetstijging in 2016. Bij restaurants en cafés is dat aantal met iets meer dan 20 procent een stuk lager.


Binnen de autobranche liggen de cijfers lager dan het gemiddelde, maar wel hoger dan de voorgaande jaren. Meer dan 30 procent van de bedrijven verwacht een omzetgroei in 2016. Het is vier jaar geleden dat er nog eens zo'n groot aantal positief was over de vooruitzichten voor het komende jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.