Nederland wil nu ook importheffingen op producten van buiten de EU | RetailDetail

Ook Nederland is nu voor importheffingen

Ook Nederland is nu voor importheffingen

Nederland verzet zich niet langer tegen mogelijke importheffingen op producten die van buiten de EU op de Europese markt worden gedumpt. Nochtans heeft het die maatregelen jarenlang tegen gehouden.

Overproductie in China

Minister Lilianne Ploumen heeft tijdens een beraad van de EU-handelsministers in Brussel laten verstaan dat ze nu toch wil meewerken aan enkele "handelsdefensieve" maatregelen om Europese producenten te beschermen.

 

Zo hebben heel wat Europese staalproducenten last van overproductie in China, dat staal spotgoedkoop op de Europese markt dropt. Veel Europese bedrijven moeten daardoor net minder gaan produceren, wat veel banen kan kosten. Minister Ploumen hoopt nu dat er nog dit jaar een akkoord kan bereikt worden rond de maatregelen.

 

In Europa zijn het vooral Zweden, het Verenigd Koninkrijk, en tot voor kort dus ook Nederland, die tegenstanders zijn van maatregelen om de Europese producenten te beschermen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.