Nederland wil nu ook importheffingen op producten van buiten de EU | RetailDetail

Ook Nederland is nu voor importheffingen

Ook Nederland is nu voor importheffingen

Nederland verzet zich niet langer tegen mogelijke importheffingen op producten die van buiten de EU op de Europese markt worden gedumpt. Nochtans heeft het die maatregelen jarenlang tegen gehouden.

Overproductie in China

Minister Lilianne Ploumen heeft tijdens een beraad van de EU-handelsministers in Brussel laten verstaan dat ze nu toch wil meewerken aan enkele "handelsdefensieve" maatregelen om Europese producenten te beschermen.

 

Zo hebben heel wat Europese staalproducenten last van overproductie in China, dat staal spotgoedkoop op de Europese markt dropt. Veel Europese bedrijven moeten daardoor net minder gaan produceren, wat veel banen kan kosten. Minister Ploumen hoopt nu dat er nog dit jaar een akkoord kan bereikt worden rond de maatregelen.

 

In Europa zijn het vooral Zweden, het Verenigd Koninkrijk, en tot voor kort dus ook Nederland, die tegenstanders zijn van maatregelen om de Europese producenten te beschermen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.