Ook provincie zegt neen tegen Albert Heijn in Sint-Gillis-Waas

Ook provincie zegt neen tegen Albert Heijn in Sint-Gillis-Waas
Shutterstock.com

Er komt geen Albert Heijn langs de N403 in Sint-Gillis-Waas. Nadat eerder de gemeente al de omgevingsvergunning voor een nieuw handelscentrum met supermarkt weigerde, volgde de provincie dat voorbeeld.

 

Verkeersdrukte

Albert Heijn had zijn zinnen gezet op een nieuw gebouw langs de N403, een gewestweg die Sint-Niklaas met de E34 verbindt. Een projectontwikkelaar wilde er enkele bestaande gebouwen slopen en er een nieuw handelscentrum met een supermarkt vestigen.

 

In augustus vorig jaar had de gemeente echter de omgevingsvergunning voor het project geweigerd. Het belangrijkste bezwaar daarbij was een mogelijk verkeersinfarct op de al erg drukke gewestweg. Bovendien zou de nieuwe winkel ook slecht bereikbaar zijn voor fietsers en riep het bouwproject veel weerstand op bij buurtbewoners.

 

De projectontwikkelaar tekende echter beroep aan, waardoor het dossier bij de provincie Oost-Vlaanderen terechtkwam. Die volgt nu de eerdere beslissing van de gemeente. Volgens de deputatie zijn er nog te veel onduidelijkheden over de gevolgen voor de mobiliteit, meldt de regionale zender TV Oost.